Held van Rome

Gelezen door: Bart Verdeyen (625 boeken)

Citaat: "Bij elk salvo kwamen er een paar honderd lichamen bij en op een gegeven moment was er letterlijk een muur van doden en stervenden ontstaan, die de aanval ernstig verstoorde. In hun drift pakten de volgende aanvallers de lichamen van hun broers, vrienden, kameraden en rivalen op en gooiden ze over de reling van de brug in een poging een pad vrij te maken. Graaiend en grijpend, grauwend als vechthonden, werkten ze zich naar voren, waar hun een gewisse dood wachtte."

Het is 59 n.C. Keizer Nero is aan de macht en zijn interesse voor Britannia begint te luwen. De omvang en de kosten die de bezetting met zich meebrengen zijn zwaar om dragen. De plaatselijke bevolking ruikt zijn kans en begint zich te roeren. Allereerst zijn er de druïden op het schiereiland Mona. Ze jagen de Romeinse bezetter de stuipen op het lijf door hun geheimzinnige rituelen en hun bloederige offers. De Romeinen willen hen uitschakelen vooraleer ze het gehele gebied tot opstand kunnen brengen. Een ander aandachtspunt voor de Romeinen is koningin Boudicca. Nadat haar man overleed, heeft ze de leiding van de opstand tegen Rome op zich genomen. Ze heeft zich als doel gesteld om wraak te nemen op de Romeinen. Gaius Valerius Verrens, een Romeins tribuun, moet de woedende opstand neerslaan. Veel steun van Rome krijgt hij niet omdat de opstand van de Kelten op een arrogante wijze onderschat wordt. Zo staat Valerius op het hoogtepunt van de strijd met een zeshonderd verdedigers, waaronder heel wat oudere legionairs tegenover een overmacht van vijftigduizend uitzinnige Kelten die uit zijn op wraak. Hij moet proberen om de stad Colonia en de tempel van Claudius te verdedigen tegenover deze overmacht.

Dit is het eerste deel van de reeks rond Valerius Verrens. Het doet sterk denken aan de Vespasianus-serie van Robert Fabbri die zich ook voor een deel afspeelt in Britannia rond dezelfde periode. Een aanrader voor de liefhebbers van de historische roman.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (572 boeken)

Interessante historische thriller rondom de figuur van Romeins tribuun Gaius Valerius Verrens, die omstreeks 60 n.c. te maken krijgt met een Keltische opstand onder leiding van koningin Boudicca.

Erg vlot geschreven met een boeiende plot, waarin heel wat historische gegevens degelijk verwerkt zijn. Je krijgt vooral een kijk op de wreedheid en de uitbuiting, waarop de Romeinse overheersing gebaseerd was. Blijkbaar het eerste deel van een avonturenserie en dit begin doet dan beslist uitkijken naar volgende afleveringen. Prima leesvoer!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Verenigd Koninkrijk