Irène

Gelezen door: Bart Verdeyen (568 boeken)

Citaat: "Hij was nog geen drie stappen het vertrek in gelopen, of hij zag zich geconfronteerd met een tafereel dat hij zich zelfs in zijn ergste nachtmerries niet had kunnen voorstellen: afgerukte vingers, stromen gestold bloed en dat alles in een stank van ontlasting, opgedroogd bloed en onverteerd voedsel uit leeggelopen ingewanden. Hij moest meteen denken aan Goya's schilderij "Saturnus verslindt een van zijn kinderen"."

In het Franse Courbevoie worden de gruwelijk verminkte lijken van twee jonge vrouwen gevonden. De moorden werden gepleegd in een riante loft. Omdat deze loft niet meteen verkocht geraakte, heeft de eigenaar het appartement voor een tijdje verhuurd. Daarom is het commandant Camille Verhoeven duidelijk dat deze moordenaar zeer speciale motieven heeft. Omdat deze werkwijze zo speciaal is, past Verhoeven zijn onderzoeksmethoden aan. Zo legt hij de link met moordzaken die voorkomen in bekende thrillers. Tijdens zijn onderzoek wordt hij geconfronteerd met Philippe Buison, een journalist bij Le Matin. Hij publiceert regelmatig artikels die veel inside-information bevatten. Camille heeft dus te maken met een lek in zijn eigen team. Niet alles is kommer en kwel voor Camille. Zijn vrouw is hoogzwanger en samen kijken ze uit naar de geboorte van hun eerste kind. De zaak krijgt voor Camille een persoonlijke wending wanneer de moordenaar hem brieven begint te schrijven waarin hij zegt dat hij enorm gecharmeerd is door het inzicht van Camille. De druk op Camille en zijn team wordt voortdurend opgevoerd omdat Philippe Buison zijn opruiende artikels blijft publiceren. Deze druk bereikt een hoogtepunt wanneer de briefschrijvende moordenaar steeds dichter in de buurt van Camille komt.

Pierre Lemaitre laat dit deel uit de Verhoeven-serie zich afspelen in de periode 2003-2004. Hierdoor geeft hij meer inzicht in het verleden van Verhoeven en zijn bepaalde elementen uit de vorige delen beter te begrijpen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Marita Schaukens op 1 februari 2017:
Na "Camille" lees ik deze roman die eerder verscheen. Boeiend voor mij, omdat ik weet wat er met personages gebeurt en in deze "Irène" daarvan al sporen zie. De auteur moet een groots plan hebben opgezet toen hij aan zijn "Verhoeven"-cyclus begon, wat ik enorm apprecieer. De verwijzingen naar andere misdaadromans in deze thriller vind ik goed gevonden. Het is alsof de auteur de fictie in zijn boek binnenbrengt en daardoor zijn roman een soort werkelijkheidsgehalte geeft, wat uiteraard onmogelijk is. Boeiend gegeven.

Gelezen door: Claude Bonvin (730 boeken)

De vrouw van commandant Verhoeven is hoog zwanger. Maar hij kan niet meegenieten van zijn zwangere vrouw.Hij zit met een seriemoordenaar opgescheept die dan nog brieven schrijft naar hem. Wie heeft er het minst te verliezen bij die persoonlijke strijd? Ik heb nu al de drie boeken gelezen van de Verhoeven-serie en het beste boek vond ik Alex.Natuurlijk ieder zijn mening!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Parijs