En dan, als ik weg ben

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Drie verhaallijnen versmelten zich heel moeizaam alsof de auteur drie boeken in één boek wilde verwerken. Als lezer heb ik moeite om over te schakelen naar de leefwereld van Eleonora, Angelo en Reinoud.

Als eerste is er Eleonora. Haar partner, Jonathan, zit in San Francisco. Via Skype houden ze (intieme) contacten. De vibrator die Jonathan haar gekocht heeft, leidt tot gemis en onderwerping aan zijn verlangens.
Ook Reinoud worstelt met zijn gevoelens. Hij is sinds lange tijd weduwnaar en lijkt sinds de dood van zijn vrouw haast verloren te lopen in zijn eigen leven. Bovendien heeft zijn schoonfamilie al die tijd een geheim bewaard: wie is de geheimzinnige grootoom die een kersenboom geplant heeft aan de andere kant van de oceaan vlak voor hij stierf? Wat is zijn geheim? Als Reinoud dit wil ontrafelen zal hij naar Amerika moeten gaan...
Tot slot is er Angelo, die eveneens op een cruciaal punt in zijn leven is aanbeland. Zijn relatie met de oudere Tonia lijkt niet helemaal van harte want hij flirt via een sms'je met zijn tandartse. Als Tonia hem aanspoort om zijn job in de Bravo op te zeggen en een cruise naar Alaska te maken, lijkt zijn leven een wending te nemen... Zo belanden de drie personages samen op een vlucht naar de VS...

Qua verhaal kan dit boek me niet bekoren, maar de schrijfstijl maakt veel goed. Jammer dat het boek niet wat meer coherentie vertoont. Het slot kan de hoge verwachtingen van de achterflap niet inlossen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: