Afrekening in midzomer

Gelezen door: Lin (47 boeken)

Citaat: "Welkom aan de zee van kristal. De zee is de schatkamer van Harigaura. En ik ben zo vrij mezelf de hoeder van die schatkamer te noemen. Ik vraag u: kom en kijk met eigen ogen naar de kleur van de zee. Ik wacht vol spanning op uw komst..."

Narumi Kawahata is een jonge milieuactiviste die samen met haar ouders een traditionele ryokan (een hotelletje in Japanse stijl) uitbaat. Het is hoogzomer en het tienjarige neefje Kyohei komt er logeren. Het gaat niet goed met het toerisme in het kuststadje Harigaura. In de ryokan verblijven slechts twee gasten: de natuurkundige Yukawa - die we kennen uit andere boeken van Higashino - en een gepensioneerde rechercheur van de politie van Tokio. Deze laatste wordt echter al snel dood aangetroffen aan de voet van de rotsen. Een ongeval, vermoedt de lokale politie. De hoofdstedelijke politie en Yukawa gaan echter uit van kwaad opzet.

Afrekening in Midzomer is een intelligent geconstrueerde thriller met interessante personages. De gesprekken tussen Yukawa en de kleine Kyohei zijn hartverwarmend. Net als in De fatale toewijding van verdachte X stelt de auteur zich hier ook de vraag hoever iemand wil gaan om een geliefde te beschermen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Japan