De eerlijke vinder

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "'Nee,' fluistert Morris. 'Dat zou niemand doen. Ze zitten er nog in. Dat MOET gewoon. 'Maar de koffer is te licht. Hij staart ernaar; een kleine, opgegraven doodskist die schuin op de oever staat, in het licht van de maan. Erachter bevindt zich het gat, als een open muil die zojuist iets heeft uitgebraakt. Morris steekt zijn hand weer uit naar de hutkoffer, aarzelt, sprint dan naar voren en knipt de sloten open, biddend tot een God van wie hij weet dat die niets van mensen zoals hij moet hebben. Hij kijkt erin."

2009: Peter Saubers vindt bij toeval een kist begraven in de grond vol met geld en een paar notitieboekjes. De ouders van Peter hebben het niet breed, en Peter besluit om ze elke maand een envelop te sturen met geld, zogezegd van een anonieme weldoener. Voor het gezin is dit een welkome gift elke maand weer. De notitieboekjes zijn van de hand van een beroemde schrijver, John Rothstein, die in 1978 vermoord werd teruggevonden in zijn huis. De moordenaar van Rothstein heeft het geld en de notitieboekjes begraven maar werd tot levenslang veroordeeld voor een verkrachting. Op een dag komt de moordenaar van Rothstein vrij, en wil natuurlijk zijn verborgen schat terug opgraven. Groot is zijn verbazing als hij ziet dat zijn kist leeg is! De moordenaar komt al gauw te weten dat Peter zijn geld en de boekjes heeft en zet alles in om ze terug te bemachtigen!

Een spannend verhaal zoals enkel King het kan vertellen! Dit boek is een vervolg op zijn vorige roman Mr Mercedes (personages uit Mr Mercedes spelen ook een belangrijke rol in dit boek) maar kan ook apart gelezen worden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: ""Wakker worden, genie." Rothstein had geen zin om wakker te worden. De droom was te fijn. De droom ging over zijn eerste vrouw, maanden voordat ze zijn eerste vrouw werd, zeventien jaar en van top tot teen volmaakt. Naakt en glanzend. Ze waren allebei naakt. Hij was negentien, met vieze nagels, maar dat had ze niet erg gevonden, toen nog niet althans, omdat zijn hoofd vol dromen zat en dat was het enige wat haar iets kon schelen."

Zenuwslopend... Als Mr. Mercedes een schitterende thriller was, dan is het vervolg, De eerlijke vinder, nog een stuk adembenemender. Buitengewoon is de verleden/heden-switch, de karakters zijn ongemeen goed uitgetekend. Een verhaal over hoe gevaarlijk het kan worden als je een geobsedeerde literatuurfan bent!!! Heerlijk!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (534 boeken)

Citaat: "'Zal ik je eens wat vertellen, knul? Het zijn types zoals jij die lezen een slechte naam geven.' 'Ik waarschuw je nog één keer,' zei Morrie. 'Krijg de pest maar met je waarschuwingen. Schiet of rot anders op uit mijn huis.' Morris Bellamy schoot."

John Rothstein is een schrijver die na de successen van zijn trilogie rond de held Jimmy Gold gestopt is met schrijven. Hij heeft zich teruggetrokken in zijn boederij in New Hampshire en leeft er als een kluizenaar. Op een nacht in 1978 wordt hij door drie misdadigers overvallen. Tijdens een schermutseling wordt John Rothstein doodgeschoten. De overvallers vinden zijn kluis met daarin een grote som geld en een groot aantal aantekenboekjes, vermoedelijk het vervolg op de Jimmy Gold-trilogie. Tijdens hun vlucht vermoordt één van de rovers zijn twee kompanen. Hij verbergt de aantekenboekjes samen met het geld tussen de takken van een boom. Niet veel later wordt hij opgepakt voor een verkrachting en verdwijnt voor jaren achter de tralies.
Ondertussen verblijft de familie Saubers in hetzelfde huis waar de moordenaar van John Rothstein zijn jeugd doorbracht. Tom Saubers, één van de slachtoffers van Mr. Mercedes, is aan lager wal geraakt en maakt veel ruzie met zijn vrouw. Op een dag ontdekt zijn zoon Peter de koffer met de aantekenboekjes en het geld. Hij stuurt zijn ouders elke maand een som geld om hen te helpen de eindjes aan mekaar te knopen. Wanneer het geld op is, probeert hij de manuscripten te verkopen aan een louche boekhandelaar die Peter Saubers probeert te chanteren. Tot overmaat van ramp komt de moordenaar van John Rothstein vrij en die wil zijn begraven schat natuurlijk terug!

De eerlijke vinder is het vervolg op Mr. Mercedes, maar is zeer gemakkelijk apart te lezen. Het zijn twee fantastische boeken die het meesterschap van Stephen King nog meer in de verf zetten!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (96 boeken)

Citaat: "'Is dat een Benz? Ziet eruit als een Benz.' Aan het begin van de oprit die omhoogvoerde vanaf Marlborough zag Tom een langwerpige vorm met gele mistlampen. Hij bewoog niet; hij stond daar maar."

Dit boek is het vervolg op 'Mr Mercedes' maar kan perfect apart gelezen worden. In dit boek volgen we opnieuw Hodges maar deze keer heeft hij een gedeelde hoofdrol naast Peter Sauber die zich in de problemen heeft gewerkt nadat hij de buit van een crimineel heeft gevonden. Het is alweer een geniaal boek van Stephen King dat leest als een trein en op het einde het vermoeden wekt dat er een derde in deze Hodges-reeks kan uitgebracht worden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Claude Bonvin (704 boeken)

Een iets minder goed geschreven triller vind ik persoonlijk. Ik denk dat hij met het vervolg op Mr.Mercedes op het zelfde spoor is gebleven.Zijn beste trillers zijn niet zijn vervolg verhalen.Anders is de triller nog zeker het lezen waard.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: New Hampshire