Nachtleven

Gelezen door: ingrid (42 boeken)

Citaat: "Een paar jaar later, op en sleepboot in de golf van Mexico, werd Joe Coughlin met zijn voeten in een kuip van cement gezet. Om hem heen stonden twaalf gewapende mannen te wachten tot ze ver genoeg uit de kust waren om hem overboord te gooien terwijl Joe naar het pruttelen van de motor luisterde en over de achterplecht naar het wit kolkende water staarde. En op dat moment drong het tot hem door dat bijna al het opzienbarende in zijn leven - goede en slechte dingen - in gang was gezet op de ochtend dat hij Emma Gould ontmoette."

Denis Lehane is de auteur van een aantal boeken die succesvol verfilmd werden zoals Gone baby gone, Mystic river en Shutter Island.

Nachtleven brengt ons naar Boston tijdens de drooglegging. Joe Coughlin is een jonge crimineel met ambitie. Tijdens een gewaagde overval wordt hij verliefd op Emma, het liefje van een gangsterbaas. Ze ontmoeten mekaar in het geheim. Dat kan natuurlijk niet zonder gevolg blijven. Na een valstrik raakt hij in de gevangenis waar hij een andere "boss" ontmoet. In zijn dienst beklimt hij de misdaadladder die hem via Florida tot in Cuba brengt.

Het verhaal is heel levendig en filmisch. Dit boek leg je niet weg voor de laatste pagina gelezen is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: