De Magiër

Gelezen door: Dennis De Cat (1 boeken)

Dit is het eerste boek van een lange reeks (18 boeken onderverdeeld in 5 "verhalen") Het speelt zich af op 2 werelden die door middel van magie met elkaar in contact komen. Het is een soort "n de ban van de ring verhaal maar net iets realistischer. Ondanks het feit dat er volken in voorkomen zoals elfen en dwergen.

Het is een schitterend Middeleeuws fantasie verhaal en je kan gewoon niet stoppen met lezen.

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
Dennis De Cat op 2 november 2007:
Ik ben ondertussen bezig in de laatste nieuwe reeks De saga van de duistere oorlog en heb de andere allemaal al minstens 3 keer gelezen. Al de boeken blijven mij nog steeds boeien ook al ken ik de grote verhaal lijnen al volledig vanbuiten! Kortom: super-reeks. Moest er iemand een andere schitterende fantasy reeks kennen, stuur me even een mailtje, ik ben op zoek naar nieuw leesvoer :) dennis_decat@hotmail.com
Tineke Gerousse op 13 maart 2007:
Raymond E. Feist is een prachtschrijver. Je kan zijn boeken allemaal afzonderlijk lezen. Of gewoon beginnen bij het begin, bij De Magiër dus. Als eerste boek meteen een meesterwerk.
De boeken lijken misschien dik maar eens je begonnen bent leg je ze niet meer neer. De treinreisjes zijn altijd te kort met een boek van Raymond E. Feist erbij.
Simon Vanbeylen op 13 februari 2007:
Raymond E. Feist is een meesterlijke auteur. Hij sleept de lezer mee in een verhaal dat het begin is van een hele serie. Eenmaal je met het boek begint, kan je het moeilijk aan de kant leggen. Ik heb het uitgelezen in 2 beurten. Mijn studeerwerk moest er wel wat aan geloven.

In dit eerste deel van de Serie van Raymond E. Feist komen we de jonge mannen Puc en Tomas tegen in het hertogdom Schreiburg. Op Midzomerdag worden beiden gekozen door een meester, om zodoende het beroep van de meester te leren en over te nemen. Puc wordt gekozen door een Magier genaamd Kulgan. Deze leidt hem op tot Magier, tot ze erachter komen dat Puc veel meer krachten heeft dan men tot op dat moment vermoedde. Ook Tomas blijft niet achter, hij vind een Harnas van de Valheru welke hem speciale krachten geeft. Tezamen beleven ze in dit boek veel verhalen, waarbij Puc zelfs naar een andere wereld moet reizen om het kwaad te bezweren.

Persoonlijk vind ik dit een meesterwerk, een echte aanrader. Het is op een "fantastische" manier geschreven. Ik vind het schitterend hoe hij zeer gedetailleerd alles beschrijft. Hij trekt je echt mee in de magie van boek. Het spreekt echt tot de verbeelding.

Het enige minpuntje is voor iemand die nog nooit een echt fantasie boek heeft gelezen, dan zal dit een wat zwaar boek zijn. Het is namelijk nogal ingewikkeld met alle vreemde namen die gebruikt worden enzo...
David Reynvoet op 6 november 2006:
Dit is een waarlijk meesterlijke reeks. Feist sleept je zonder problemen mee in zijn fantasie en laat je niet meer los. Zijn boeken zijn vreselijk moeilijk neer te leggen, bereid je dus maar voor op ettelijke slapeloze nachten.
Gérald Plissart op 9 september 2006:
Ik heb de hele reeks van deze auteur gelezen en kan maar één ding zeggen: meesterlijk!
Ik werd zo meegesleept door het verhaal van deze jonge magiër dat mijn blokperiode eraan moest geloven.