De ronde van Varken

Gelezen door: André Oyen (3553 boeken)

Citaat: "Paard beeldde zich in dat hij een renner was en draafde een eindje met het peloton mee. Konijn zette de achtervolging in."

Brigitte Minne is geboren in Brugge in 1962 en studeerde Secretariaat - Talen en Nederlandse filologie. Brigitte schrijft zowel kartonboeken als prentenboeken, boeken voor eerste lezers en leesboeken voor 8- tot 14- jarigen. Ze houdt veel van afwisseling in haar beroep. Eerder schreef ze vele scenario's voor het succesvolle "De boomhut". Met haar kortfilms won ze al heel wat prijzen, zowel in binnen- als buitenland. Daarnaast schrijft Brigitte voor verschillende kindertijdschriften en werkt ze mee aan een theater- of filmproductie. Tussen al het andere werk door is ze voortdurend bezig met het schrijven van kinder- en jeugdboeken. Ze werkte al aan meer dan tweehonderd boeken (zowel schrijven als vertalen). Brigitte kaapte verscheidene keren de prijs van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen of Limburg weg, onder andere met "Slaap lekker, Rosalie" (2003). Ook in Nederland en Frankrijk zetten de Kinderjury's haar geregeld in de bloemetjes. Bovendien werd "Roodgeelzwartwit" (met Carll Cneut) in 2002 bekroond met de Prix Octogone, een erg toonaangevende en prestigieuze Franse prijs.
Joris Thys (opgegroeid in Kruibeke, woont in Gent) studeerde Digitale en grafische media aan de Arteveldehogeschool en Grafisch ontwerp, optie Illustratie aan de KASK in Gent. Hij werkt als freelance vormgever voor diverse bedrijven. In 2013 won hij de ‘1-3 wedstrijd’ voor jong talent op de Picturale van Ronse. Samen met een vriend vormt hij het grafisch collectief sorryklaas;).
Deze twee talenten sloegen de handen in mekaar om een heel origineel boekje te maken. Niet alleen het verhaal maakt "De Ronde van Varken" tot een opmerkelijk boek, er is ook heel veel werk gemaakt van passende illustraties en de vormgeving door Joris Thys.
De Ronde van Varken" is het verhaal van enkele boerderijdieren. Elk jaar staan ze te kijken naar de passage van de Ronde van Vlaanderen. Dat is al generaties zo en eigenlijk zouden ze ook zelf graag eens deelnemen. Het paard neemt het initiatief, want willen is kunnen, vindt het. Schaap, Geitenbok, Haan en Konijn bereiden alles voor en Koe geeft het startschot. En de zusjes Kip zullen de bloemenmeisjes zijn. Alleen Varken kan zo niet goed tegen de stress en houdt zich buiten alle drukte. Tot voor de renners zowat alles fout loopt. Maar dan komt Varken, met een briljant idee... De "Ronde van Varken" is een doldwaas wielerverhaal over de zin en onzin van prestatiedrang. Met achteraan weetjes over enkele grote wielrenners. Joris Thys heeft zich voor de prenten geïnspireerd op de omgeving van het parcours van de Ronde en op bekende foto's van wielrenners en op magazines over wielrennen. Tekst en illustraties vormen een schitterend geheel dat wielerfanaatjes in de dop vast en zeker zal fascineren.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Rons