De Nachtegaal

Gelezen door: Nele Van Malderen (2 boeken)

Is dit verhaal een hoogvlieger? Het is een roman en het verhaal is ook geromantiseerd. Er zit bovendien wel héél veel heldendom in één familie. Maar toch vond ik het pakkend. Toch begrijp je waarom de zussen doen wat ze doen.

Kristin Hannah is in “De Nachtegaal” zeer goed in het schetsen van de karakters en hun beweegredenen. Ik heb “De Nachtegaal” in twee dagen uitgelezen. Ik vond het mooi en pakkend én ik heb een traantje weggepinkt.

Hoogstaande literatuur zou ik het niet meteen noemen, maar het is een goed verhaal en er is zorg besteed aan de karakterschetsen van de leading ladies en hun motieven. Het is een aangenaam tussendoortje; laat je meeslepen en aangrijpen, dat heb ik ook gedaan.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeanne Tielen (151 boeken)

Citaat: "'Isabelle Rossignol.' 'Aha, een nachtegaal.' Ze haalde haar schouders op. Die opmerking hoorde ze zo vaak. Zo luidde haar achternaam nu eenmaal, 'Nachtegaal'. Maman noemde Viane en Isabelle altijd haar nachtegaaltjes als ze hen welterusten kuste. … Op deze kille oktoberochtend zou haar leven veranderen. Vanaf het moment dat ze de trein naar Saint-Jean-de-Luz stapte, was ze niet langer Isabelle Rossignol, het meisje van de boekhandel dat aan de avenue de la Bourdonnais woonde. Van nu af aan was ze Juliette Gervaise, codenaam Nachtegaal."

Dit is een prachtig, gedetailleerd relaas van vrouwen in de oorlog. Twee zussen waarvan één in het verzet gaat en de ander op het thuisfront zich staande probeert te houden en onder het oog van de nazi's toch ook verzetsdaden pleegt. Het boek heeft me meermaals tot tranen toe bewogen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lydia (266 boeken)

Heel mooi! Het verhaal speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk. Twee zussen proberen de oorlog te overleven, elk op hun eigen manier. De jongste, Isabelle, gaat al snel in het verzet. De oudste, Vianne, probeert met haar dochter het hoofd boven water te houden terwijl haar man in een concentratiekamp zit. Ik heb het graag gelezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: