Pride and Prejudice

Gelezen door: Sabine Smets (1 boeken)

Citaat: ""It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife" "

Spijtig dat je hier moet kiezen want eigenlijk wilde ik gewoon het hele oeuvre van Jane Austen aanhalen. Ze schreef in totaal 6 boeken (was aan een 7de bezig toen ze stierf op 42-jarige leeftijd) en die 6 boeken, daar grijp ik telkens naar terug in moeilijke(re) tijden om me op te beuren of in vrolijke tijden om dat gevoel nog te versterken. Het is onmogelijk Jane Austen te lezen zonder er beter van te worden...

 | Reacties (4)Delen |
4 reacties:
Marjolein op 11 juni 2008:
Supergoed boek, lees je in een keer uit.
Kristien De Ridder op 2 april 2008:
Zalig lezen, even wegdromen en hopen dat jij een beetje Elisabeth bent en je partner ...
Evy op 12 november 2006:
Zalig! Ik had een zo'n goed gevoel toen in het uitgelezen had. Het sleept je mee van het begin tot het einde. Een echte aanrader.
Yasmien op 6 september 2006:
Heeeerlijk... Zo kan je Pride and Prejudice, Emma en haar andere boeken zeker samenvatten. Austens ironie kan mij in zeer hoge mate bekoren en dus blijven haar boeken enkele van mijn favorietjes!

Ook de verfilmingen en dan zeker de BBC-reeks die gemaakt werd van Pride and Prejudice (met Colin Firth als Mr Darcy en Jennifer Ehle als Elisabeth Bennet) bezorgen mij een middag (of langer) gegarandeerd kijkplezier...

Gelezen door: Winnie (3 boeken)

Citaat: "Jouw verwijt, zo terecht gegeven, zal ik nooit vergeten: "had u zich wat meer als een heer gedragen". Dat waren jouw woorden. Je weet niet, je kunt je nauwelijks voorstellen hoe ze me hebben achtergevolgd, al heeft het enige tijd geduurd, dat moet ik toegeven, voor ik redelijk genoeg was om in te zien hoe terecht ze waren.
"

Ik hoorde vooraf reeds dat het misschien even wennen zou zijn aan de schrijfstijl, het taalgebruik van Jane Austen die in 1796 Pride en Prejudice schreef, maar ik had hier slechts enkele regels voor nodig! Ik was meteen mee met het verhaal.

De manier waarop de karakters van de verschillende personages stilletjesaan duidelijker en duidelijker worden, is voor de lezers super. Het boek wegleggen is moeilijk. Ik wou voortdurend weten wat er in het volgende hoofdstuk aan bod zou komen.

Het verhaal is natuurlijk naargelang de tijd en de plaats waar Jane leefde, maar dit vond ik net extra boeiend!

Een echte aanrader alleszins en ikzelf kijk alvast uit naar Emma die nu reeds op me ligt te wachten.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: london