Dit kan niet waar zijn

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "[De stewardess] oogt zo kalm en zelfverzekerd dat je het bijna gelooft, maar je wurmt je toch langs je medepassagiers naar het gangpad, waar eerst de stewardess en dan de purser je tegenhoudt, allebei met de boodschap: Gaat u alstublieft terug naar uw plaats. Je duwt ze opzij en weet de deur van de cockpit te grijpen, je krijgt hem open en daar zit niemand."

De crash van 2008 lijkt vaak eerder een tijdsaanduiding dan een daadwerkelijke gebeurtenis met ingrijpende gevolgen. In de City, de Londense financiële metropool, liggen ze er amper wakker van. 'Business as usual' en niemand weet wat een ander doet.

Luyendijk schreef jarenlang een blog over interviews met insiders en werkte dat nu uit tot een economisch boek dat een overzicht probeert te bieden.

Financiële materie was zelden zo helder en boeiend geschreven als door Luyendijk. Het boek is een who-, why- en how-dunnit waarin de personages vage schimmen zijn, maar de feiten des te scherper. Het heeft me beangstigd, maar ik leef liever met de kennis en in angst, dan te sluimeren in onwetendheid.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Londen