De weg naar huis

Gelezen door: Annemie Plessers (26 boeken)

De vijf jarige Sharla woont met haar moeder in een caravan park. Ook de bejaarde zwarte vrouw Addy Shadd. Sharla's moeder ziet de zorg voor Sharla niet zitten en dumpt haar kind bij Addy. Zelf vertrekt ze met de noorderzon. Stilaan groeit er een hechte band tussen deze twee. Sharla doet Addy denken aan haar eigen dochter Pick die reeds jong gestorven is.

Beetje bij beetje wordt het bewogen leven van Addy verteld; haar eerst zorgeloze jeugd, haar verkrachting door een vooraanstaand persoon uit het dorp, haar zwangerschap die maakt dat ze door haar eigen ouders verstoten wordt en reeds op jonge leeftijd noodgedwongen het gezin moet verlaten. Het verleden wordt op een mooie manier verweven met het heden. Daar Addy door haar hoge leeftijd vaak zit te dromen en luidop begint te praten alsof ze in het verleden leeft,kom je stilaan haar hele geschiedenis te weten. Daarnaast groeit haar bezorgdheid voor de kleine Sharla. Wat als zij er niet meer is, wie zal dan voor het kind zorgen. Ook hier komt op het einde een oplossing voor.

Mooi geschreven. De afwisseling van de hoofdstukken tussen heden en verleden, zorgen er voor dat je snel verder wil lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: rushholme