Alle verhalen van Jan Wolkers

Gelezen door: Norbert De Meyer (139 boeken)

Citaat: "Ik sloot het raam en liep de kamer in. Bij het bed van mijn zusje ging ik op mijn hurken zitten. Ze had zich half bloot gewoeld. Haar hand hing opengevouwen buiten de bedrand. Op haar gezicht zat een laagje zweet waar korrelig licht over viel. Ik boog mij over haar heen en zoende haar voorzichtig op haar wang. Daarna ging ik de kamer uit."

Deze verzameling bevat de eerste drie verhalenbundels die meer dan veertig jaar geleden verschenen, maar ze zijn nog even luchtig, spichtig en levendig alsof ze pas gisteren werden neergepend. Daar moet je dan ook Jan Wolkers voor heten. De meest intieme verhalen belichten de vader-zoon relatie, zonder enig tranerig gedoe. En natuurlijk is er de onvermijdelijke erotiek die in al haar vertakkingen levensecht overkomt.

Grappig, luguber, cynisch, schrijnend, het wordt je zonder franjes onder de neus geduwd. Je wordt het nooit moe. Je kan er alleen met afkeer naar kijken of lezend genieten van zoveel verbaal geweld. Ik ben al lang verslaafd aan Wolkers’ verpletterende verbeeldingskracht. Voor zo’n boek wil ik graag een uurtje langer wakker blijven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: