Roxy

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Citaat: "Hij hijgt al snel. Zijn ingewanden duwen op zijn longen, hij krijgt het benauwd, als hij lang zo blijft liggen zal hij stikken. Het is maar een spel, ze heeft laten zien wie de baas is, nu moet ze hem alleen even omkeren."

Arthur is verongelukt. Hij is samen met zijn minnares aangereden op de pechstrook. Ze waren naakt. Roxy krijgt het nieuws te verwerken: haar wereld stort in, maar ze laat het niet toe. Ze reageert atypisch op haar verdriet. Haar driejarige dochter Louise is te jong om de impact te begrijpen. De assistent van Arthur, Jane, bekommert zich om haar samen met de babysit Feike. Roxy is labiel. Ze kan nooit een goede moeder zijn in haar eentje. De twee andere vrouwen zijn een beetje als surrogaatouders voor Louise, maar ook voor Roxy zelf. Als ze me zijn vieren op reis gaan, is er het incident met de schapen. Roxy is boos, eenzaam, verdrietig, opstandig, radeloos, suïcidaal,... De laatste zinnen laten nog enige hoop toe, maar is die er ook werkelijk?

Dit verhaal lijkt een oppervlakkige vertelling met een thema dat al eerder aan bod gekomen is in andere boeken. Wat kan Gerritsen nog toevoegen? Het personage van Roxy en Louise. Je sluit ze als lezer direct in je armen, waardoor je heel diep in dit verhaal doordringt.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: