Serpent

Gelezen door: Bart Verdeyen (609 boeken)

Citaat: "Nu kwamen de gruwelijke herinneringen aan het bloedbad bij haar terug. Dr. Knox, Fisel, Kassim, allemaal dood. Waarom? Wat waren dat voor mannen? Waarom zaten ze achter haar aan? Waren het bandieten die dachten dat de expeditie waardevolle spullen had gevonden? Nee, de beheerste agressie van de aanval was te goed georganiseerd voor bandieten. Dit was met voorbedachten rade gebeurd. Een opzettelijke afslachting."

Een moorddadige bende heeft het gemunt op archeologen. Tijdens een expeditie aan de Marokkaanse kust slaan ze opnieuw toe. Alleen de knappe Nina Kirov kan ontsnappen. Tijdens haar vlucht proberen haar achtervolgers haar te verdrinken, maar ze wordt op het nippertje gered door Kurt Austin die met zijn NUMA-team toevallig in de buurt is. Wanneer Kurt en zijn goede collega Joe Zavala een kijkje willen gaan nemen bij de slachtoffers van de aanslag, blijken ze verdwenen te zijn. Na een tijdje worden hun begraven lijken ontdekt. Ook de belangrijke ontdekking die Nina een dag ervoor had gedaan, is vernield. De bende die actief is, wil alle vondsten vernielen die bewijzen dat Columbus niet de eerste was die in Amerika aankwam. En daar zijn ze al een hele tijd mee bezig. Het spoor leidt naar het scheepswrak van de Andrea Doria, een schip dat in 1956 zonk na een aanvaring met een ander schip.

Clive Cussler maakt handig gebruik van een theorie dat de Feniciƫrs na de laatste Punische oorlog in 146 v.C. in extremisch met een gigantische schat zouden gevlucht zijn richting Amerika. Het is deze schat die de leider van de moorddadige bende interesseert om zijn snode plannen te financieren.

Een actiethriller met alles erop en eraan!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: