Draak

Gelezen door: André Oyen (3508 boeken)

Citaat: "Aan de rand van de stad staat een verkruimeld kasteel. Niemand zet er een voet op de stoep. Niemand belt er aan de deur. Geen mens is dapper genoeg."

Nils Pieters is geboren in Beveren in 1986, als kleine jongen zat Nils voortdurend te tekenen, vooral monsters en Robin Hood. Nils studeerde Grafisch ontwerp, optie illustratie aan de KASK in Gent. Zijn docent Carll Cneut wekte een passie voor het illustreren van kinderboeken bij hem op en bracht hem in contact met uitgeverij De Eenhoorn. Zijn eindproject resulteerde in zijn eerste prentenboek De Grote Boze Wolf, met een tekst van Jonas Boets. Het boek werd gebruikt voor een theatervoorstelling i.o. van De Bond. Zijn kinderpassie voor horror is blijkbaar niet voorbij want draken, vampieren, slangen en ander schoon volk zijn personages uit zijn nieuwste werk draak. Graaf Draak, die vroeger Benny heette, woont in een duister ´verkruimeld´ kasteel aan de rand van de stad. Hij wil de´griezeligste griezel´ ter wereld zijn en daar komt heel wat bij kijken zoals tanden vijlen, nagels lakken, oren rekken en zorgen voor zombiekleding. Draak woont samen met diverse huisdieren die hij´veel liefde geeft ´ en waarvan hij ook veel liefde terug krijgt. Het zijn niet direct het soort huisdieren dat ik persoonlijk verkies, maar kom, ieder zijn smaak. Maar toch heeft Draak het gevoel dat er iets ontbreekt, het moet toch veel griezeliger kunnen. De oplossing voor zijn probleem vindt hij op het internet, in twintig klikken is het geregeld. Graaf Draak mag er dan wel angstaanjagend uitzien , maar hij wordt steeds iets minder griezelig als de lezer ontdekt wat hij zoal doet en niet doet om zijn griezelstatus op te houden.

Draak is het derde prentenboek van Nils Pieters. In tegenstelling tot zijn eerdere prentenboeken (De grote boze wolf en Leeuw) schreef hij voor dit boek de tekst zelf. Ik kan me voorstellen dat niet alle lezerjes dol zijn op griezelverhaal, maar Nils Pieters heeft van Draak, een boekje gemaakt dat door de fijne humor wél kan aanspreken. Tekst en illustraties vormen een schitterend geheel en een voorlezer met iet of wat gevoel voor fun kan de toehoorders zeker en vast doen schaterlachen. om voor te lezen en in combinatie met de illustraties ontstaat een grappig geheel. Het gegeven dat Draak er alles aan doet een geloofwaardige supergriezel te zijn is vermakelijk in woord en zeer knappe illustraties maar een echt verhaal heeft het boek niet. Het is meer ´een dag uit het leven van Draak´.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: