Een kille rilling

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "Van achteren gezien, en door de loshangende kleding, kon Diane niet zien of het een man of een vrouw was. Maar er was iets verborgens, iets stiekems in de manier van lopen, waardoor de rillingen over haar rug liepen. Ze zag haar kans schoon om uit haar schuilplaats te komen toen de bezoeker de andere kant op liep, maar de teen van haar laars raakte iets van metaal en veroorzaakte een hard geluid tegen het beton. Diane dook met bonzend hart terug. Ze hoorde dat de persoon halt hield. 'Is daar iemand?' Een man. Een hoge, schrille stem, maar die van een man. "

In een bergdorp in de Franse Pyreneeën wordt het gruwelijk verminkte kadaver gevonden van een paard. Politieagent Servaz moet de zaak onderzoeken, niet alleen omdat het paard toebehoorde aan één van de rijkste industriëlen van het land, echter ook omdat er op de plaats van het delict DNA-sporen worden gevonden van één van de gevaarlijkste seriemoordenaars van Europa: Julian Hirtmann. Hirtmann zelf zit gevangen in een streng beveiligde psychiatrische gevangenis, niet zo ver van de buurt waar het paard gevonden is. Wanneer er nog andere moorden volgen die allen in de richting wijzen van het DNA van Hirtmann, wordt de beveiliging van het psychiatrisch centrum in vraag gesteld.

Toch heeft Hirtmann, zo blijkt, nooit zijn cel verlaten. Diane Berg, een psychiater, die in deze gevangenis als nieuw personeelslid wordt aangeworven, krijgt de indruk dat er iets niet pluis is in haar nieuwe werkomgeving: iemand die s'nachts aan haar deur staat, de onwettelijke therapeutische praktijken die de directeur er op na houdt... Beetje bij beetje komt Servaz aan de waarheid want het blijkbaar zo rustige bergdorpje, heeft een verschrikkelijk verleden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (572 boeken)

Knap geconstrueerde politiethriller, boeiende plot met verrassende verhaalwendingen, maar soms nogal ongeloofwaardige personages. De diverse figuren vertegenwoordigen nogal opvallend allerlei stereotiepen zoals de superspeurder met zijn lesbische helpster, de homofiele assistent met de aantrekkelijke echtgenote (verliefd op de held) en een uitgebreid informantennetwerk, de ernstige en de corrupte rechters, de seriemoordenaar in een afgelegen psychiatrische gevangenis met nogal bizar personeel, een groep sadistische sexmaniakken enz. Als je deze maatschappelijke samenstelling kan smaken, zal je al snel meegesleept worden door de actie en zal je een "zenuwslopende" leeservaring beleven (dixit de cover). Mij kon het niet helemaal overtuigen. De ontsnapte seriemoordenaar zal wel opduiken in een vervolgverhaal ...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: pyreneeen