Blacksad: The Sketch Files

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "I was interested in using stereotypes within stereotypes. What I mean is, to have some fun juggling the conventions of the private eye story and mixing them in with other stereotypes, like anthropomorphized animals."

Blacksad 1 Ergens tussen de schaduwen was een onmiddellijke hit. Zoiets was quasi ongezien in de stripwereld. Het frisse 'crime noir'verhaal, de Disneyachtige, maar donkere tekeningen, de antropomorfie, al snel ontstond er een waas rond de strip. Er werden beeldjes gemaakt, ex-librissen gepubliceerd en andere kapitalistische troep. Maar de kroon op het werk was vast en zeker het dossier "The Sketch Files".
In The Sketch Files krijgen we een blik achter de schermen. Via een interview tussen Guarnido en Canales horen we de ontstaansgeschiedenis, de worstelingen met het papier en de talloze scenewissels. Bovendien is het boek gelardeerd met schetsen, kleurstudies en uiteindelijke pagina's. Ik heb lang moeten zoeken naar een (betaalbaar) exemplaar, maar het is eindelijk zo ver.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: