Vlaggenbrief

Gelezen door: Peter Geiregat (479 boeken)

Therese en Henri wonen op de zeedijk. Henri ligt na een beroerte doorgaans in bed en Therese gluurt door haar verrekijker naar het strand. Af en toe vraagt ze iemand die in de rij van het openbaar sanitair staat bij haar binnen uit eenzaamheid. Later in het boek zal blijken dat ze er ook mindere nobele bedoelingen mee heeft.
De oorspronkelijk hechte band tussen Patrick en zijn vader is omgeslagen toen Patrick op school gepest werd als papa's kindje. Sindsdien gedroeg Patrick zich balorig en opstandig. Een andere verhaallijn handelt over de familie Verhee die hun strandcabine ter beschikking stelt aan een Ghanese familie. Dit is zeer tegen de zin van de middenstanders in de buurt. Ze verenigen zich in een comité als protest tegen een mogelijke dijkverbreding, maar ze behandelen meer het onderwerp van de familie Verhee. Zeker als de zoon een vakantiejob als redder in de schoot geworpen krijgt, ontstaat er een plan om af te rekenen met de Verhees. De gevolgen zullen zwaarder doorwegen dan iemand op voorhand kon bedenken. Als Patrick na een breuk van 31 maanden zijn moeder wil verrassen als parapentepiloot slaat het noodlot toe. Therese neemt wraak op haar man, maar blijkt dat de werkelijkheid toch iets ingewikkelder in elkaar zit. Sedert Patrick het huis uit is omdat zijn vader hem belogen heeft over de financiële toestand tracht Therese het contact met haar zoon te herstellen. Omdat Therese onrechtstreeks aan de basis ligt van het welslagen van het complot tegen de familie Verhee, ligt ze ook indirect aan de basis van Patricks ongeval. Meteen heeft ze ook spijt van de wraak op Henri.

Het minpunt van dit boek schuilt in een aantal overbodige personages die verhaal complexer maken dan nodig is. De sterkte schuilt in de alledaagse verteltrant en dit leidt tot een ongemeen sterke finale van boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: