Batman: Gates of Gotham

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "I could no longer stand idly by and watch them destroy the soul of Gotham. There were no innocents left. Only sons waiting to become their fathers."

Er worden drie bruggen opgeblazen in Gotham City. Al snel volgt de mededeling dat "The families will fall by the Gates of Gotham". Gothams drie meest invloedrijke families de Elliots, Waynes en de Cobblepots lijken te worden geviseerd en al snel volgen meerdere gebouwen die in de as gelegd worden. Wie zit er achter deze aanslagen? En waarom? De Penguin wast zich al snel in onschuld. De daders moeten verder terug in de tijd gezocht worden.

Op één of andere reden was het me altijd gelukt om Batmans te lezen waarin Robin en Red Robin niet voorkwamen. Ook de oversteek van Bruce naar Dick en de vrouwelijke Bat heb ik gemist. Dus het was even zoeken en puzzelen, maar dat liep al snel los.
Gates of Gotham is een prachtig verhaal dat teruggaat in de tijd naar de oervaders van de belangrijkste spelers met heerlijk donkere tekeningen en prachtige dialogen.

Als toemaatje krijg je achteraan een extra katern met schetsen en tekeningen én een afzonderlijk verhaal gemaakt door Higgins en McCarthy. Dat verhaal handelt over de identiteitscrisis die moslims meemaken in grootsteden, in dit geval Parijs, en hoe zich afzetten tegen de terreur een moeilijk, traag proces is.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: