Kou uit het oosten

Gelezen door: Claude Bonvin (776 boeken)

Na de boeken: 'Val der titanen,' 'Nacht van het kwaad,' nu het laatste deel van de trilogie. Kon het zeker niet laten dat te kopen als fan van Ken Follett. Het mooie is dat hij het dagelijks leven in die tijd combineert met de belangrijke gebeurtenissen.

Het verhaal begint in 1961 met de zelfde de personen uit de vorige delen maar dan wel nu ze kinderen en kleinkinderen hibben. het eindigt in 2008. Het is moeilijk om het boek te bespreken zonder de twee eerder verschene delen. Ik kan maar een ding zeggen: lees de trilogie; zo leer je nog iets bij van de geschiedenis met een roman er bovenop.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (581 boeken)

Derde deel van de imposante trilogie waarin Follett een aantal personages volgt, die model staan voor diverse maatschappelijke klassen. Via hun belevenissen krijg je dan een kijk op belangrijke episodes uit de 20ste eeuw. Zo passeren dit keer o.a. Oost-Duitsland en de Stasiterreur, dissidenten en Goelagterreur, racisme in de VS, M.L. King, Kennedybewind, Hoover, Cuba en de rakettencrisis, popmuziek, oorlog in Vietnam, Nixon, Reagan en Bush, Gorbatsjov en vrijheid in het Oostblok, de val van de Berlijnse muur en uiteindelijk Obama als president.

Een meeslepend relaas over een uitermate boeiend tijdperk. Een unieke kijk van een rasverteller!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Wereld