Kieuwen

Gelezen door: Lydia (242 boeken)

Citaat: "Ik word tegen het portier geslingerd, dat opengaat. Ik val eruit, in het stof, nog steeds ingesnoerd als een salami. Het glijden over de weg vol steentjes en gaten doet helse pijn. In de verte zie ik het busje over het talud van de weg springen, een onbeholpen vlucht maken en beneden, in de greppel, terechtkomen. Een explosie en een steekvlam. Als je haar maar goed zit."

Kieuwen is een speciaal boek. Het begint vrij "gewoon". Het is enerzijds ernstig, maar anderzijds zitten er regelmatig humoristische zinswendingen of passages in. Het is in ieder geval héél spannend opgebouwd. Je leest de achterflap en zit op iets te wachten en dat komt niet. Maar uiteindelijk komt het toch. Héél verrassend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Agnes Poesen (291 boeken)

Kieuwen is de debuutroman van Niccolò Ammaniti. Persoonlijk ben ik een liefhebber van zijn schrijfstijl. Ik hou van de mix van realistische, absurde, bizarre en uitzinnige elementen die uitmonden in een prachtig verhaal. Maar te is teveel en teveel is nooit goed. En hier is het in deze debuutroman op dat vlak duidelijk mis gegaan. Je wil en kan nog wel geloven dat een jonge man, lijdende aan longkanker zich niet wil laten behandelen. Ook kan je er nog in komen dat hij als liefhebber van vissen en aquariums naar India trekt om daar voor een hem onbekende dame een aquarium te bouwen. Maar eens in India aangekomen is al de rest van het verhaal er echt over. Gelukkig voor mij lees ik zijn debuutroman als laatste, van al zijn tot op heden verschenen werken. Want het is wel duidelijk dat de schrijver lessen heeft getrokken uit dit werk . Zijn andere werken getuigen van een groei met misschien nog een terugval in de roman Laat het feest beginnen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: