Kronieken (deel 1)

Gelezen door: Gerrit Janssens (55 boeken)

Citaat: ""Je ziet er veel te licht uit voor een zwaargewicht, jongen. Er moeten een paar pondjes bij. Je moet je wat beter kleden en zorgen dat je er wat sneller uitziet - niet dat je veel kleren nodig hebt als je in de ring staat." "Hij is geen bokser, Jack. Hij schrijft liedjes en we gaan ze uitgeven.""

Als u niet weet dat Bob Dylan een meester-songsmid is, zo niet de grootste levende muzieklegende van vandaag, dan laat u dit boek beter liggen. Maar hoe groot is die kans? U hebt nooit Blowin’ in the wind gehoord? Like a rolling stone? I want you? Deze man achter deze songs heeft zijn memoires gepend en dat leverde een bijzonder fijn boek op. Je krijgt zijn verhaal te horen, zijn leven met muziek. Dylan is geen meester-schrijver, maar dat vergeef je hem omdat zijn stijl klinkt alsof hij tegen je praat aan de toog van een of andere bar. Bye bye legende, hier is een gewone mens aan het woord die gek is op muziek. Ook leuk is dat hij hoofdstukken over zijn grote faam droogjes naast die over zijn leven als onbekende jonge zanger plaatst. Dat geeft deze kronieken een heerlijk relativerende feel mee. Wie zei dat muziekgoden onuitstaanbaar waren?

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Geert Janssen op 21 april 2006:
Wat iedereen altijd heeft willen weten over Dylan vertelt hij ons nu zelf met het enthousiasme en de energie van een speedfreak uit On The Road van Kerouac.