7 dagen

Gelezen door: Bart Verdeyen (574 boeken)

Citaat: "De sluipschutter vuurt het laatste schot af, rukt de band van de wandelstok los en legt het geweer snel in de bak. Hij trekt het scherm tussen de laadruimte en de cabine omhoog en springt naar de voorbank. Hij kijkt naar de BMW, veertig meter verderop, het glas glinstert op het asfalt. Griessel zit daar, zijn hoofd gebogen. God. Hij heeft hem doodgeschoten."

Hanneke Sloet, een bloedmooie advocate, wordt in haar appartement vermoord met een mes. Na een tijdje bloedt het onderzoek dood omdat er vrijwel geen aanwijzingen zijn. Veertig dagen na de moord krijgt de South Africa Police Services een dreigmail. Vanaf nu zal er elke dag een politieman neergeschoten worden totdat de moordenaar van Hanneke Sloet gearresteerd wordt. Het eerste slachtoffer wordt in zijn knie geschoten. Om deze krankzinnige dader een halt toe te roepen, wordt Bennie Griessel op de zaak gezet. Hij moet onmiddellijk de zaak rond Sloet heropenen om de sluipschutter te doen ophouden. Wanneer deze sluipschutter op een bepaald moment een politieman dodelijk raakt, wordt de druk op Bennie Griessel steeds maar groter. Hanneke Sloet blijkt connecties gehad te hebben met Makar Kotko, een zware Russische jongen die via dubieuze investeringen voet aan de grond probeert te krijgen in Zuid-Afrika. Ook de steenrijke Henry Van Eeden behoorde tot haar kennissenkring. De grote vraag is echter wat de schutter en Hanneke Sloet met elkaar verbindt. En zolang Bennie Griessel en zijn team geen antwoord op deze vraag vinden, blijven er slachtoffers onder de politie vallen. Spannend en zenuwslopend!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (686 boeken)

Zeer, zeer goed. Een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (530 boeken)

De bekende personages uit zijn vorige thrillers duiken weer op in dit erg knap geconstrueerde verhaal, in een week tijd moeten de speurders een moord oplossen om volgende misdaden te vermijden. De spanning zwelt systematisch aan en de plot wordt vakkundig afgewikkeld tegen een achtergrond van financieel geknoei. Stevige actie, snelle dialogen, scherpe tekening van de personages ... Meyer mag zich beslist bij de thrillertop ( Leonard, Indridason, Child, Mankell, Rankin, Connelly, Larsson) voegen !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Kaapstad