Cobra

Gelezen door: Bart Verdeyen (537 boeken)

Citaat: "De tweede avond toen hij in bed kwam, schoof Alexa haar hand onder het elastiek van de nieuwe pyjamabroek en ze streelde en plaagde en zoende hem, en hij had haar weer genjapst. De derde avond, hetzelfde verhaal. Maar zijn soldaat had moeite om in het gelid te staan, en zijn prestatie was niet iets waar je zeg maar een staande ovatie voor zou krijgen, maar hij had doorgezet. En de vierde avond wist hij dat hij een probleem had."

In een gastenverblijf in Franschhoek worden drie mannen neergekogeld. Twee van hen zijn lijfwachten en een derde is een medewerker van het gastenverblijf. De persoon die de lijfwachten moesten beschermen, is ontvoerd. Kapitein Bennie Griessel krijgt met deze zaak enorm veel op zijn bord. De twee lijfwachten waren elitesoldaten. De kogelhulzen die bij hun lijken werden gevonden, waren voorzien van de afbeelding van een spugende cobra. Er dreigt een mediacircus dat Bennie kan missen als kiespijn. Bovendien voelt hij de hete adem van de nationale veiligheidsdienst van Zuid-Afrika in de nek. Ze willen de zaak overnemen. Alsof dat nog niet genoeg is, kampt Bennie ook met een aantal persoonlijke problemen. Hij heeft een drankprobleem en alhoewel hij reeds meer dan een jaar droog staat, is zijn probleem soms moeilijk te bedwingen. En dan is er nog zijn vriendin Alexa Barnard die op seksueel gebied onverzadigbaar is. De ontvoerde man blijkt een professor te zijn die een computerprogramma heeft geschreven waardoor hij op de hoogte is gekomen van een aantal grote, internationale fraudezaken en spionagenetwerken. En om dat programma is het de cobrabende te doen...

Cobra is de nieuwste thriller van Deon Meyer die zich ook in Zuid-Afrika afspeelt. Hij hanteert een erg flitsende stijl door de korte hoofdstukken en een apart slang-taaltje. Voeg daarbij de vaak droge humor en je krijgt een leuk en boeiend boek voorgeschoteld!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (604 boeken)

Redelijk. Een opwindende thriller, een meesterwerk. Dit is spijtig iets overdreven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (489 boeken)

Ijzersterke politiethriller met een ingenieuze plot, waarin de rol van de bankenwereld in de politiek/misdaad/spionage de achtergrond vormt. De voortdurende afwisseling van diverse verhaallijnen en de meeslepende stijl slepen je als lezer onafgebroken verder tot je de afwikkeling kunt ontrafelen. Dat klokkenluiders een gevaarlijk leven leiden als ze de waarheid durven verspreiden, komt ook hier duidelijk aan bod. Een aanrader !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Kaapstad