Zwarte Wind

Gelezen door: Bart Verdeyen (608 boeken)

Citaat: "'Er is geen reden om aan te nemen dat het pokkenvirus in gevriesdroogde vorm niet zou overleven als de porseleinen hulzen niet gebroken waren. En omdat die hulzen van porselein zijn gemaakt, zou het virus onder water zelfs eeuwenlang bewaard kunnen blijven,' zei Dirk. 'Dat kan ook de verschillende compartimenten in die projectielen verklaren. Er was zelfs een compartiment met water nodig om het virus weer te activeren.'"

In december 1944 probeerden de Japanners met een verrassende aanslag op Amerika WO II alsnog in hun voordeel te beslechten. Het plan was om Amerika met chemische wapens te bestoken door middel van een aanval met twee duikboten. Op deze buikboten konden een aantal lichte vliegtuigjes gelanceerd worden om zo hun dodelijke vracht over de vijand te kunnen droppen. De aanval mislukte, de duikboten zonken en de dodelijke lading belandde op de bodem van de zee. In 2007 wordt een vulkanisch eilandje in de buurt van Alaska getroffen door een dodelijke wind die enkele slachtoffers maakt. Na een tijd wordt het duidelijk dat er iets heel ernstigs aan de hand is. Noord-Korea zit achter het Japanse virus aan en wil het in combinatie met enkele andere chemische producten gebruiken om de Amerikaanse vijand uit de weg te ruimen. Ook wil het land de vereniging met Zuid-Korea afdwingen, uiteraard onder leiding van Noord-Korea. En door te proberen de schuld op Japan te steken, kunnen ze ook met deze lastige klant afrekenen. Het team van Dirk Pitt, zijn zoon Dirk junior en zijn dochter Summer krijgt met de opdracht dit opzet te verijdelen een heel gevaarlijke opdracht voorgeschoteld.

Een spannende actiethriller waar je als lezer uiteraard moet meegaan in het avontuur van de superhelden die op het laatste nippertje originele en gewaagde oplossingen uit hun mouw schudden!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: