Intifada

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Het lijk, zeggen ze, is het belangrijkste bewijsstuk. Laat het ter plaatse liggen, probeer het niet te verbergen noch te vervoeren en raak het zeker nooit aan. Dat aspect heb ik goed in mijn oren geknoopt. Het wordt beklemtoond in elk artikel over de perfecte moord dat ik heb gelezen en geloof me, dat waren er nogal wat."

Een fantastisch boek van Deflo! Duidelijk fictie maar zo realistisch geschreven dat de lezer dieper over het onderwerp begint na te denken. Wat als er ooit een gelijkaardige gebeurtenis in Mechelen zou plaatsvinden die zo’n verregaande invloed over het hele land en zelfs verder zou hebben? Het onderwerp is akelig hedendaags. Het verhaal op zich zit stevig in mekaar. De karakters van hoofdpersonages Deleu, Mendonck en Bosmans zijn nog steeds fenomenaal uitgetekend. Ook de karakters van de hoofdpersonen uit dit verhaal worden mooi uitgezet zodat de personages als herkenbare types naar voren treden. Chapeau, Deflo! Ik heb van het boek genoten!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Guy Doms (5 boeken)

Luc Deflo geeft in Intifada volop gas en beseft maar al te goed dat de media dit thema dankbaar zullen oppikken en behandelen. Vergeet niet dat er dit jaar belangrijke verkiezingen in België op het programma staan. De auteur is gekend voor zijn rauwe vertelstijl die hij dan aanvult met psychologische elementen en een grote dosis spanning en humor. Hij is als een meester wanneer hij vertelt over psychopaten en tracht steeds onder de huid van die personages te kruipen als hij hierover schrijft. Het is telkens een aangename verrassing wanneer het befaamde duo rechercheurs Deleu en Mendonck aan de bak moet. Ze worden in Intifada geplaagd door hun eigen demonen; als in een close-up krijg je inzage in wie ze werkelijk zijn. Deze nieuwe psychologische thriller, geschreven door de ‘meester van de Vlaamse misdaad’, is er eentje van de bovenste plank!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Devlin Van Gijsel (1 boeken)

Citaat: ""Beloof het me, Dirk! Dan houdt het hier op. Hier en nu!" "Oké", zei Deleu en hij haalde radeloos de schouder op. "Ik beloof het." "Ik hoop dat je een man van je woord bent", meende Deleu tussen het schrille gefluit door te verstaan. "Vaarwel, Dirk. Ik kan je alleen maar smeken om vergiffenis.""

Luc Deflo maakt dit boek opnieuw zoals we hem kennen:, recht voor de raap en zonder enige schaamte voor zijn kijk op de samenleving.

Wanneer Gabriël Jansseune het heft in eigen handen neemt, en een kruistocht begint tegen de moslims, zien we toch dat er bepaalde dingen dieper zitten dan we denken en dit is ook zo in het 'echte' leven. Wanneer de jongeman zijn eerste moord pleegt, probeert hij zijn best te doen zijn gevoel van adrenaline te onderdrukken, maar na een uur of twee beslist hij dan toch er mee verder te doen, zonder nadenken, gewoon doen.
Hij vermoordt zijn tweede slachtoffer op net dezelfde wijze: pepperspray en stampen maar. Hij denkt de perfecte manier van moorden te hebben gevonden maar niets is minder waar. Zeker niet wanneer hij een kleine fout achterlaat bij zijn derde en ook laatste moord. Dankzij dit goedgeschreven boek met vele gedurfde uitspraken zoals: “Ge moogt er nog niet naar wijzen of’t is al van racist, racist!”, “ en als ge flik zijt, is’t nog veel erger. Mijn poten zijn aan elkaar vastgebonden”, “misschien kan een gewone burger wel meer bereiken dan een flik” maakt Luc Deflo dit boek weer tot een echt Vlaamse pageturner.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Mechelen