Doelwit

Gelezen door: Bart Verdeyen (580 boeken)

Citaat: "'Je moet dit mes in die rode cirkel steken. Dan moet je hem er weer uit trekken en er opnieuw in steken. Dat geldt voor al deze vier mensen, begrijp je?' Chung-Cha zei:'Is dit mijn familie?' De vrouw zei:'Wil je worden vrijgelaten?' Chung-Cha knikte heftig. 'Dan stel je geen vragen. Dan voer je opdrachten uit. Dit is je opdracht. Doe het nu, anders sterf je hier als een oude vrouw.' Chung-Cha pakte het mes en liep aarzelend naar de vastgebonden persoon helemaal links. De langste was haar vader, dacht ze."

De Amerikaanse president stemt in met een zeer gewaagd en gevaarlijk plan, namelijk het afzetten van de Noord-Koreaanse president. De nummer twee van Noord-Korea, generaal Pak, zal de leiding van het land op zich nemen. Beide heren beseffen het risico van hun onderneming. Voor de Amerikaanse president dreigt de afzetting bij een fiasco. Amerika zou in een kernoorlog met Noord-Korea kunnen terechtkomen. Ook voor generaal Pak kan dit complot verstrekkende gevolgen hebben. Er bestaan concentratiekampen voor de vijanden van het regime. In deze kampen wacht de familieleden van de landverraders een gruwelijk lot. Door een ingewikkeld netwerk van verklikkers komen de Noord-Koreanen op het spoor van het verraad. De Amerikanen zijn in paniek, want als dit complot uitlekt, is het hek van de dam! De president stuurt zijn beste agenten om generaal Pak te onderscheppen om zo alle potjes gedekt te houden. Dat wordt een klus voor Will Robie en Jessica Reel. Op het moment dat ze de generaal willen inrekenen, pleegt hij zelfmoord. De president is er het hart van in, want hij heeft Pak beloofd dat zijn familie beschermd zal worden. Zijn twee adoptiekinderen zijn echter al opgesloten in een kamp. De president smeekt Robie en Reel om deze twee mensen te bevrijden. Maar door deze actie dwingt hij de Noord-Koreanen tot een tegenzet. De vrouw en de kinderen van de president worden het doelwit. Aan Will Robie en Jessica Reel om ook dit plan een halt toe te roepen!

Doelwit is een vlot geschreven thriller. Het boek probeert een beeld te geven van de situatie in Noord-Korea, zowat het meest geïsoleerde land ter wereld. Vooral de hoofdstukken die gaan over het reilen en zeilen in de concentratiekampen zijn indrukwekkend. Als lezer kan je maar hopen dat het vooral om fictie gaat!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (698 boeken)

Zeer, zeer zwak. Een Baldacci niet waardig.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: