De gelukkige

Gelezen door: Lin (46 boeken)

Citaat: "Maar de waarheid was pijnlijker, de waarheid was smoezelig. Daarom hield ik mijn mond over Martin, over het spel dat hij had bedacht en als enige speelde. Martin die had gezegd: neem Daniel als minnaar, Nop. Neem hem. Hij staat je mooi. "

Nora is de dochter van een arts die zich prima thuis voelt op het Hollandse platteland en een moeder die het leven in Den Haag zo ontzettend mist. Nog voor Nora de middelbare school heeft beëindigd, begint ze een relatie met de meest begeerde man van het dorp. Martin blijft echter andere vrouwen zien. Nora weet dit en ondergaat tot ze vele jaren later, hun zoon Robin is al de deur uit, smoorverliefd wordt op Daniel, een weinig geslaagde architect. Verschillende keren in haar leven vlucht Nora halsoverkop. Naar Schotland om er tegen de zin van haar ouders te trouwen, naar Islamabad met haar minnaar, terug naar Nederland als ze ziet hoe beperkt het leven in Pakistan voor een vrouw is maar vooral omdat ze ondervindt dat Daniel overgaat tot lichamelijk geweld, naar het vakantiehuis in Frankrijk. Geen enkele keer zal vluchten haar ook maar één stap dichter bij het geluk brengen.

Er is veel leed in deze roman, leed dat veroorzaakt wordt door geestelijk en lichamelijk geweld, onbegrip, religieus fanatisme. Ook de dieren ontsnappen niet aan geweld.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: