Dood water

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

De laatate nieuwe van Toni Coppers! Opnieuw vakwerk. Topboek. Een missiepater verdwijnt in Antwerpen. Een non komt aangifte doen. Maar de pater lijkt niet zo'n keurig geweten te hebben, er is wel een en ander gebeurd. Werk voor Liese Meerhout en haar team. In één ruk uitgelezen. Vijf sterren meer dan waard!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "'We laten duiken voor een priester en we vinden een ex-hoer', zei Masson. 'Mocht ik een lichtzinnig man zijn, dan zou ik zeggen dat daar een grap in zit.'"

Wanneer een wandelaar langs de Scheldekade een pijp vindt, gaan bij de politie de alarmbellen af. Het vreemde voorwerp is het eigendom van Albrecht Stuyt, een bejaarde priester die in een retraitehuis voor bejaarde geestelijken verblijft. Sinds een aantal dagen wordt hij vermist. Deze priester heeft een lange tijd in Afrika gewerkt omdat hij België moest verlaten na beschuldigingen van pedofilie. Sinds zijn terugkeer verblijft hij in het tehuis. Liese Meerhout kan haar bazen er uiteindelijk van overtuigen om een duikersteam in te zetten om het lichaam van Stuyt te zoeken. Groot is de verbazing wanneer de duikers het verminkte lijk van een vrouw opvissen. Het betreft Pina Gonzalez, een ex-prostituee. Liese wil zich verdiepen in de verdrinking van deze vrouw maar haar oversten zijn niet geïnteresseerd in deze zaak. Hun focus ligt vooral op de verdwenen priester. Na een tijdje komt zijn lichaam bovendrijven en er start een grootscheeps onderzoek. Het leven van deze priester was niet helemaal zuiver op de graat maar het onderzoeksteam ondervindt heel wat moeilijkheden om de waarheid naar boven te halen. Net zoals zijn andere thrillers verwerkt Toni Coppers ook hier een aantal maatschappelijke hangijzers. Bovendien zijn er een aantal boeiende plotwendingen die er een zeer interessant geheel van maken!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: