Nobody

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Het gebeurt me zelden of nooit, maar nu dus wel. Ik legde het boek regelmatig weg, alsof ik niet kon verder lezen. Ligt het aan het boek? Nee. Dat is erg goed geschreven, een echte Boersma-thriller, een aanrader zonder meer. Het duurde even voor de spanning echt op een hoogtepunt kwam, maar zelfs de weg daarnaartoe was erg goed geschreven. Was het dan het onderwerp? Misschien, al heb ik wel meer heftige boeken gelezen. Van dit boek kon ik niet gewoon genieten, zonder meer. Waarom niet? Het begon te dagen, de gebeurtenissen in het verhaal zijn gebaseerd op ware ervaringen, en al wordt de naam Dutroux een paar keer genoemd en doet die naam een siddering gaan door het lichaam van iedereen in België ouder dan 30, die man die kinderen ontvoerde en bestiaal vermoordde, die het land aan de rand van de anarchie bracht en de politiehervorming in gang zette.

Maar toen viel de euro... het deed me nog veel meer denken aan het dossier Regina Louff. De vrouw die in de post-Dutrouxperiode beweerde in de jaren 80 van de vorige eeuw het slachtoffer te zijn geweest van satanische rituelen, sekten, die hoogwaardigheidsbekleders aanwees als leden van die sekten enz... De vrouw verdeelde het land in believers en non-believers. Ze was zelf geen engeltje, kwam regelmatig in een paganistisch café waar een motorbende huisde die ook dingen deed die het daglicht niet verdroegen. Wat ze vertelde was soms zo van de gekke, dat we klaarstonden om de mannen met de dwnagbuis te bellen;

En toch... er waren ook politiemensen die haar wél geloofden, die zegden dat zij, als ze alles uit haar duim gezogen had, toch wel heel goed op de hoogte was van bepaalde moorden op jonge meisjes, moorden die nooit opgelost waren, waar zij dingen kon vertellen die bewust uit de pers waren gehouden om het onderzoek niet te verstoren. Moorden die tot op heden niet zijn opgelost en ondertussen dus verjaard zijn. Je kon in het boek de naam Lynn vervangen door Regina, zonder enig probleem. De twee verhaallijnen komen mooi samen en leiden dan naar een hoogtepunt. Opnieuw een stevige thriller, die me toch met een 'unheimliches' gevoel gaf.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: