Verloren

Gelezen door: Monica B. (38 boeken)

Verloren gaat over zoektocht van een moeder naar haar verdwenen dochter. Wat vooral tot uiting komt is de wanhoop van de moeder, de omgeving die haar niet echt au serieux neemt en het besef dat ze haar dochter toch niet zo goed kent als ze meende te denken.

Ook dit boek ligt weer in dezelfde lijn als de vorige boeken van het echtpaar Nicci French. Het leest heel vlot en eenmaal begonnen, is het moeilijk om opzij te leggen. Aanrader als je hun vorige boeken goed vond.

 | Reacties (6)Delen |
6 reacties:
Lydia op 18 april 2008:
Verschrikkelijk! Ik heb zelf twee dochters en een kleindochter en ik kon me helemaal vinden in de gevoelens van de moeder. De wanhoop, de paniek, het focussen op dat ene: haar dochter vinden, ten koste van alles, druipen van het boek. Ik heb het in twee dagen uitgelezen en er alles voor laten liggen.
Sara op 6 september 2006:
In één adem uitgelezen met een zaklamp onder mijn deken. Machtig boek gewoon!
Tine op 2 mei 2006:
Dit boek was zo spannend en aangrijpend dat het niet meer goed was voor mijn nachtrust. Je moet het gewoon zo snel mogelijk uitlezen of de spanning is niet meer te dragen. Inderdaad veruit het beste van het schijversduo!
Tine Vonckers op 2 mei 2006:
Dit boek was zo spannend en aangrijpend dat het niet meer goed was voor mijn nachtrust. Je moet het gewoon zo snel mogelijk uitlezen of de spanning is niet meer te dragen. Inderdaad veruit het beste van het schijversduo!
Annie Moenaert op 19 april 2006:
Bijzonder aan dit boek is dat het slechts één dag bestrijkt. Hierdoor lees je in detail hoe de dag verloopt en wordt heel langzaam de ongerustheid van Nina en daardoor ook de spanning opgebouwd. Het is bijna niet mogelijk dat je niet wordt gegrepen door die ongerustheid die steeds beklemmender wordt en omslaat in paniek. Het 'bijna' einde is echt ijzingwekkend.
Ann Horckmans op 14 maart 2006:
Inderdaad een geweldig boek! Wellicht het beste van het schrijversduo (tot hiertoe)! De opbouw is perfect, het verhaal sleurt je mee van de eerste tot de laatste letter. Je voelt je compleet verbonden met de moeder en met wat ze moet doorstaan. Een echte aanrader!

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Het boek gaat over de wanhopige zoektocht van een moeder naar haar verdwenen dochter. Ik vond het verhaal traag op gang komen, en miste de spanning die ik van dit duo gewoon ben. Ik heb het boek wel in twee dagen uitgelezen, maar ik had het gevoel op het einde: was het dit nu?

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Nouria (1 boeken)

Citaat: "Ik was in stilte aan het rekenen geslagen. Het laatste kruisje in haar agenda stond bij 9 november, dus als ze zich nu druk maakte over het feit dat ze een paar weken over tijd was, moest Charlies vrijpartij een week of twee daarna zijn voorgevallen. ‘Juist, ja,’ zei ik. ‘Hebt u nog meer vragen?’ ‘Wat weet ik nog meer niet?’ vroeg ik wanhopig. ‘Als ik van jouw bestaan niet wist, kunnen er nog zoveel andere dingen zijn waar ik ook niks van weet. Ik dacht dat ik haar van haver tot gort kende, en ineens is ze een mysterie voor me. Alsof ze een vreemde voor me is. Alsof ik niet meer weet wie ze is.’ 
"

Deze thriller laat je niet los. Nicci French neemt je mee in een verhaal dat zo realistisch is dat je er helemaal in opgaat. Ze vertelt alles heel nauwkeurig en met veel details zodat alles heel duidelijk voor ogen komt. Je wordt meegesleurd in het drama en wil zo snel mogelijk verder lezen om te weten hoe het afloopt. Dit boek was dan ook in enkele dagen uitgelezen en ik popel om nog een boek van deze schrijfster in mijn handen te hebben. Verloren is een aanrader voor lezers die houden van het geheimzinnige en op zoektocht willen. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: robbe vercauteren (1 boeken)

Verloren is een spannend, aangrijpend verhaal over een meisje genaamd Charlie dat onverwachts verdwenen is. Haar moeder gaat op zoek naar haar en al snel ontdekt ze verdachte zaken die er op wijzen dat Charlie ontvoerd is. Charlies moeder meldt het aan de politie maar die zet zich echter niet volledig in. 'Ze zal wel terugkomen', probeert de politie de moeder gerust te stellen. Wanhopig begint de moeder aan een zenuwslopende zoektocht.

Al vanaf het begin bevat het boek een aangename spanning die steeds verder oploopt en op het einde haar hoogtepunt bereikt. Het verhaal wordt geschreven vanuit de ogen van Charlies moeder. Je wordt meegesleurd doorheen het verhaal van de ene aanwijzing naar de andere. Dit maakt het boek zeker een aanrader voor voorstanders van detectives en misdaadthrillers. Verloren was niet het eerste boek van Nicci French dat ik las, maar toch blijft het echtpaar mij keer op keer verrassen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: