Steenkoud

Gelezen door: Steffi Haeck (1 boeken)

Het verhaal start op een regenachtige dag met het vinden van het lijkje van een jongetje. Al direct word je geconfronteerd met een spannende gebeurtenis waardoor je niet de kans krijgt om het boek aan de kant te leggen. Ik vond Steenkoud één van de spannendste en mooiste boeken die ik ooit gelezen heb. Het was een makkelijk te lezen boek en ik heb het boek in een dag uitgelezen.

Ik vond ook dat in het boek veel aandacht wordt besteed aan detail. Ik kon me direct inbeelden hoe het er ongeveer zou kunnen uitzien. Zo beschrijft Stuart Macbride wat voor weer het is in het Schotse Aberdeen, hij beschrijft welke kleren sommige personages dragen, hoe de plaats van het delict eruit ziet. Hij beschrijft niet enkel de gewone dingen maar ook gedetailleerd over hoe het lijkje eruit ziet als het gevonden wordt.

Het verhaal gaat ook niet enkel over de zoektocht naar de kinderen, het gaat ook over de personen achter de zoektocht. Over reporters die zich overal mee bemoeien en die het onderzoek belemmeren. Over agenten die de bloemetjes buiten zetten.

 | Reacties (2)Delen |
2 reacties:
Bart Verdeyen op 19 juli 2009:
Zeer mooi geschreven, met oog voor detail, zowel wat de gruwelijke kant als wat de menselijke kant betreft. Een echte aanrader!
Claude Bonvin op 9 juni 2009:
Een prachtig boek, een echte thriller.

Gelezen door: Tamsin (73 boeken)

Stuart MacBride is ook één van mijn favoriete auteurs. Hij heeft een Schotse rauwe stijl van schrijven, je moet het kunnen waarderen. Er wordt wat afgekrabd in het kruis van zijn lesbische collega, er vloeit in elk boek de nodige hoeveelheid bloed. Je hebt soms wel een stevige maag nodig voor sommige passages, zeker in dit verhaal waar kindermoord centraal staat.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (578 boeken)

Thrillerdebuut van deze auteur, dat me al snel aan Ian Rankin deed denken. Meeslepende stijl, knappe plot met verrassende wendingen en een degelijke afwikkeling. De diverse personages en hun werkomgeving worden erg goed geschetst en je krijgt een degelijke kijk op het politiewerk in Schotland. De rol van de media, de strakke politiestructuur en de enorme problemen, waarmee politiemensen geregeld geconfronteerd worden komen erg goed aan bod in het spannende verhaal. Ik heb al een volgende thriller rondom inspecteur Logan McRae klaar liggen !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: hugo van der wildt (766 boeken)

Goed. Zeer veel problemen die samenkomen op één afdeling. Dan nog de krant die het leven van de politie niet gemakkelijk maakt. Moorden die niet hadden moeten gebeuren daar het slachtoffer niet de dader was van de voorgaande moord. Hoe gezond verstand eindelijk de zaken kan oplossen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: aberdeen