Koekoeksjong

Gelezen door: NadiaH (120 boeken)

Meeslepende who-done-it. Spannend tot de laatste pagina...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Bart Verdeyen (582 boeken)

Citaat: "En tien minuten later spoorde een heldere stem in zijn hoofd hem aan om de lust niet tot vernedering te laten leiden, en hij hapte even naar adem en fluisterde: 'Ik heb maar één been.' 'Doe niet zo gek ...' 'Ik doe niet gek. Bomaanslag in Afghanistan.' 'Arme schat,' fluisterde ze. 'Ik zal er een kusje op geven, dan wordt het vanzelf beter.' 'Dat is mijn been niet ... Maar het helpt wel.'"

Lula Landry is een bloedmooi supermodel. Op een koude winterdag maakt ze een dodelijke val van het balkon van haar flat in de poepchique Londense wijk Mayfair. Volgens de politie een duidelijk geval van zelfmoord. Haar stiefbroer, John Bristow, kan maar zeer moeilijk geloof hechten aan de zelfmoordtheorie van de politie en schakelt privédetective Cormoran Strike in. Strike is een oorlogsinvalide die een been verloor in Afghanistan. Hij heeft nauwelijks werk en bovendien werd hij zopas gedumpt door zijn oogverblindend knappe vriendin. Daardoor moet hij overleven op zijn kantoor. Hij neemt na enige gespeelde aarzeling de opdracht van John gretig aan en stort zich in de wereld van Lula. Samen met zijn (knappe!) secretaresse gaat hij op onderzoek uit.

Dit is de eerste roman van Robert Galbraith, uiteraard beter bekend als J.K. Rowling. De actie speelt zich af op de eerst vijf bladzijden van dit boek. De rest van de 519 bladzijden gaat over het onderzoek naar de vermeende zelfmoord. Eerlijk gezegd niet helemaal mijn ding. Ik hoop echter wel dat er een verfilming komt van dit boek, al was het maar om al dat vrouwelijk schoon te kunnen bewonderen. Benieuwd waar ze al die babes gaan zoeken!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Ann Horckmans (259 boeken)

Citaat: "Het geroezemoes op straat was als het gonzen van een zwerm vliegen. De fotografen waren samengedromd achter dranghekken, bewaakt door politie, met de lange snuiten van hun camera's in de aanslag. Hun ademhaling dampte als wolken stoom."

Een uitstekend misdaadverhaal met in de hoofdrol een onconventionele detective en zijn eigenzinnige assistente. Prachtige karakters werden in dit boek neergezet. Het verhaal houdt zoveel meer in dan de zoektocht van de detective naar de moordenaar, het is een thriller op een nieuwe manier aangepakt, vol spanning en toch luchtig, beangstigend en toch met af en toe een kwinkslag. De auteur bevestigt hiermee haar kunst om een erg breed publiek te kunnen bereiken. Uniek, maar hopelijk pas het begin van een hele reeks met Strike en Robin!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Sofie (100 boeken)

Citaat: "Kun je me alsjeblieft even bellen? Alsjeblieft. (Ik besef dat je nergens toe verplicht bent, ik vraag het je vriendelijk). Even. (Ik heb een goede reden om een gesprek met je te wensen, maar het kan snel en probleemloos, zonder ruzie). Als het uitkomt. (Ik ben zo aardig om ervan uit te gaan dat je een druk bestaan hebt zonder mij). Of misschien: alsjeblieft. (Als je weigert, ben je een lul, Strike, en je hebt me al genoeg pijn gedaan). Even. (Ik weet dat je verwacht dat ik een scène ga maken; nou, wees maar niet bang, na die laatste ruzie, toen je zo hufterig deed, ben ik voorgoed klaar met je). Als het uitkomt. (Want laten we eerlijk zijn, ik kwam bij jou altijd op de laatste plaats, ver na het leger en al dat andere dat verdomme voorging)."

Koekoeksjong is het eerste deel van de Cormoran Strike-serie. In dit boek gaat privé-detectie Strike samen met zijn nieuwe secretaresse op zoek naar de moordenaar van een topmodel. Hij krijgt de opdracht van haar broer die niet kan geloven dat ze zelfmoord heeft gepleegd.

Het is een boek dat vlot leest, het is grappig en goed geschreven. De oplossing van het mysterie is totaal onverwacht. Ik kijk uit naar het vervolg.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Reinhilde (6 boeken)

Na op straat te zijn gezet door zijn vriendin moet de corpulente privédetective Cormoran Strike zijn kantoor als slaapplaats gebruiken. Geeft niet zo'n goede indruk, maar Robin, zijn assistente wil toch bij hem blijven. Geen flitsende thriller maar een boeiend verhaal, op naar de volgende!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: London