De linkerhand van God

Gelezen door: Ann Hendrickx (120 boeken)

Citaat: "Een gevoel van paniek maakte zich meester van Cale en het voelde alsof de angst die zich al die jaren in hem had opgebouwd nu naar buiten barstte en al zijn durf, moed, brutaliteit en wilskracht met zich meesleurde. De rillingen liepen hem over de rug, zo laf voelde hij zich toen de wapenmeester hem zijn zwaard overhandigde. Hij was zo verzwakt dat hij zijn arm nauwelijks omhoog kon brengen om het uit de schede te trekken. Het was zo zwaar dat hij het weer liet zakken en losjes langs zijn zij liet hangen. Alles was nog slechts gewaarwording - de bittere smaak van dood en angst op zijn tong, de felle brandende zon, het lawaai van de menigte en de muur van gezichten. De wapenmeester hief zijn armen en langzaam verstomde de menigte. Toen liet hij zijn armen langs zijn lichaam vallen. De menigte joelde als een monster en Cale keek toe hoe de man die op het punt stond hem af te slachten zijn zwaard hief en voorzichtig, behoedzaam, op de trillende, paniekerige jongen afliep."

In een onbekend land in een toekomstige tijd maakt de lezer kennis met de Verlossers. Dit is een religieuze genootschap die in een gesloten gemeenschap (het Sactuarium) leven. Zij leven als monniken en hebben een sobere en harde levenswijze. De Verlossers aanbidden De Gehangen Verlosser, die gestorven (verhangen) is als martelaar. Cale Thomas leeft in het Sanctuarium als leerling en op een dag doodt hij een Verlosser waardoor Cale het Sanctuarium ontvlucht met enkele medeleerlingen. Zij bereiken de stad Memphis waar ze kunnen verblijven, totdat de bestuurders van de stad ervaren dat Cale niet zomaar een gewone jongen is. De Verlossers zetten alles op alles om Cale terug te halen naar het Sanctuarium. Cale is namelijk de linkerhand van God, geopenbaard in een visioen. Hij is de laatste Verlosser, de engel des doods die de wereld kan vernietigen. Een bloedige strijd barst los tussen de Verlossers en de inwoners van de stad Memphis, met als inzet Cale.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: wouter (1 boeken)

Het verhaal begint met een zeer uitgebreide beschrijving van een plaats dat velen als een hel op aarde zouden beschouwen. “Het Sanctuarium” is de plaats waar de hoofdrolspeler en zijn vrienden zijn opgegroeid. Deze jongeren hebben hun hele leven in die hel op aarde doorgebracht en kennen simpelweg gevoelens zoals liefde, dankbaarheid en genegenheid niet. Na een zeer plotse, compleet onverwachte, onaangekondigde wending moeten zij (en een nieuw personage) vluchten uit een plaats die het best vergeleken kan worden met een middeleeuwse Alcatraz.

De linkerhand van God is een zeer spannend eerste deel van een trilogie met een einde waarbij er geen vragen worden beantwoord, er komen enkel meer vragen bij waardoor je direct met het volgende deel wilt beginnen. Dit boek is zeker een aanrader voor mensen die graag originele fantasie boeken lezen die vol zitten met spannende wendingen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: