Zonder suiker

Gelezen door: André Oyen (3327 boeken)

Al reeds heel lang geldt de regel dat suiker niet zo gezond is voor het gebit en dat je beter gezond kan snoepen door een appel te eten.. Maar de laatste jaren beginnen wetenschappers te duiden dat suiker verslavend werkt en overmatig gebruik leidt tot welvaartsziekten zoals overgewicht en suikerziekte (type 2). Toch blijven we er veel van gebruiken. Hoe kan dat? Het antwoord daarop is heel eenvoudig: we zijn gek op zoet en daar maakt de voedingsindustrie handig gebruik van door aan allerlei, ook hartige, producten suiker toe te voegen. Gemiddeld krijgen we zo`n 40 kilo suiker per persoon per jaar binnen, bijna een kilo per week. Dat is veel, heel veel. Een van de redenen daarvoor is dat de voedselfabrikanten suiker – en tegenwoordig ook steeds vaker fructose – aan veel voedingsmiddelen toevoegen. Niet alleen aan snoep en frisdrank, maar ook aan bijvoorbeeld brood, ontbijtgranen, vleeswaren en kant-en-klaarproducten.

Anne Marie Reuzenaar is orthomoleculair voedingsdeskundige. Zij heeft een praktijk waar ze mensen met diverse gezondheidsklachten behandelt. Ze schreef eerder onder meer het succesvolle Het heden ik kookboek (ruim 35.000 ex. verkocht en nu is er het boek Zonder Suiker dat inzicht geeft in de effecten van ‘slechte’ suikers. Het is een bijzonder intelligent werk dat helpt het roer omgooien en laat zien welke suikervervangers gebruikt kunnen worden. In heel duidelijke taal informeert ze de lezer en helpt je in vier weken van je suikerverslaving af. Ze besteedt ook heel veel aandacht aan het suikervrij opvoeden van kinderen. Daarnaast richt het boek zich vooral op wat je allemaal wél kunt eten, want er blijft meer dan genoeg lekkers over. Naast veel informatie bevat het boek meer dan 120 recepten voor elk moment van de dag – van ontbijt tot toetje en van drank tot taart. Als ondersteuning zijn er meerdere dag- en weekmenu`s opgenomen. Suikervrij eten hoeft echt geen straf te zijn en houdt op bepaalde vlakken juist een verrijking in.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: