Komt alles goed ? Hoe wetenschap de wereld redt.

Gelezen door: NadiaH (122 boeken)

Citaat: "In een tijdperk waarin we weten dat het milieu steeds zwaarder belast wordt, word ik [statisticus Hans Rosling] geconfronteerd met studenten die dingen zeggen als : "De bevolkingsgroei gaat ten koste van het milieu, dus kunnen arme kinderen maar beter doodgaan".  Dergelijke uitspraken doen ze nooit tijdens een college, maar wel achteraf.  Dan zeggen ze dingen als : "Waarom zou je het leven redden van al die kleine kinderen ?    Als die het overleven, zijn er straks nog meer mensen en dan vernietigen we het milieu en gaan we er uiteindelijk allemaal aan"."

Bijzonder interessant boek waarin een blik wordt geworpen op hoe de toekomst er zou kunnen uitzien op vlak van geneeskunde, robotica, biologie, nanotechnologie, energieproductie, communicatie, klimaat,...  
Geschreven met een humoristische kwinkslag én in begrijpelijke taal zodat het ook verstaanbaar is voor niet-wetenschappers. Ik zou nog 100 jaar willen leven om te zien hoe alles gaat evolueren, het belooft alvast een opwindende tijd te worden.  
Een aanrader, al was het maar omdat de toekomst er veel minder slecht uitziet dan sommigen ons willen doen geloven.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
els lens op 1 april 2018:
Oh. Dat lijkt me een heel interessant boek. Ik vraag mij dat ook de hele tijd af: "Komt alles goed?".