Vrouwen van Corvallis

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Een nieuwe auteur van thrillers! En een vrouw! En een Vlaamse! Als dat geen witte raaf is. Het is een beetje gek in het begin want het verhaal is dus authentiek Nederlands, geen vertaling maar speelt in de States, maar dat ben je al gauw vergeten. Deze dame debuteerde als 50er, maar wat een debuut! Dit leest echt als een sneltrein en nee, niet de Fyra, maar eentje die probleemloos doorraast. In een stadje in Oregon verdwijnt een studente. Beatrice Bodoni. Haar jaargenote stapt naar de politie, die het allemaal verder wel gelooft. Eerst. Maar dan wordt het lijk van Beatrice gevonden. Inspecteurs Sackley en Haloway staan voor een mysterie. Dat nog erger wordt als het verminkte lichaam van een tweede vrouw gevonden wordt. Het zal toch niet waar zijn, een seriemoordenaar? Hun vrees wordt bewaarheid bij de vondst van het derde lijk. En dan, blijkt dat er één ding is dat deze drie vrouwen bindt. Inspecteur Haloway wordt slachtoffer van een verkeersongeval en dus moet Sackley verder met Jude Mc Cool, een vrouwelijke inspecteur van het naburige politiekorps. Maar dat wordt geen makkie.

Aanrader! Het werd tijd dat we wat weerwerk gingen bieden aan het Nederlandse geweld van vrouwelijke thrillerauteurs! Deze dame staat met gemak naast Marthe Maeren (heel ander genre), Belinda Aebi en Els Kerkhofs! Meer van dit!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: sirog (320 boeken)

Het rustige universiteitsstadje Corvallis in Oregon in de Verenigde Staten wordt opgeschrikt door de brutale moord op studente Beatrice Bodini. Inspecteurs Sackley en Haloway staan voor een raadsel. Dan wordt het verminkte lichaam gevonden van een tweede jonge vrouw. Is hier een seriemoordenaar aan het werk? Als inspecteur Haloway zwaar gewond geraakt bij een auto-ongeval, krijgt Sackley de hulp van Jude McCool, een vrouwelijke inspecteur.

Christine Bols is een Vlaamse schrijfster. En daarom vond ik het vreemd dat het verhaal zich afspeelde in de Verenige Staten. Maar dit doet absoluut geen afbreuk aan het verhaal. De jacht naar de seriemoordenaar houdt ons gekluisterd aan het boek. Ook het personage Sackley is mooi uitgewerkt. Je wilt toch wel weten of er iets moois bloeit tussen hem en Jude.
Een aanrader om te lezen, ben alvast benieuwd naar het volgende boek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Corvallis