Stephen Hawking : De theorie van alles : op zoek naar de grenzen van het universum

Gelezen door: Kris Borremans (78 boeken)

De theorie van alles is een (nog niet bestaande) natuurkundige theorie die de 4 fundamentele natuurkrachten in een theorie kan beschrijven. Deze 4 krachten zijn : de gravitatiekracht, de zwakke en de sterke kernkracht en de elektromagnetische kracht. Om tot een theorie te komen zullen de relativiteitstheorie en de quantummechanica moeten gecombineerd worden. In het boek wordt dit alles op een begrijpelijke manier uitgelegd. Vele onderwerpen vinden we ook terug in het beroemde boek Het Heelal van Stephen Hawking: de Big Bang, het ontstaan van zwarte gaten, de snarentheorie, ...

De rode draad doorheen het boek is het merkwaardige leven van Stephen Hawking: hoe hij als jonge volwassene het vreselijke nieuws gekregen heeft dat hij aan ALS lijdt, hoe hij ondanks deze tegenslag toch de moed vond om zijn onderzoek zeer gedreven verder te zetten, ... Het boek is echter veel meer dan gewoon een biografie, het wetenschappelijk werk komt ruimschoots aan bod.
Voor wie A brief history of time/Het heelal reeds gelezen heeft, is dit voor een stuk een herhaling. Het boek is zeer goed geschreven en het is zeer fascinerend.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: