Het verhaal van mooi meisje

Gelezen door: sirog (320 boeken)

In de bekrompen jaren zestig in Amerika worden een dove zwarte man en een blanke stomme vrouw verliefd op elkaar. Ze ontsnappen uit de inrichting waarin ze leven, maar raken elkaar -en hun baby- op noodlottige wijze kwijt.
Veertig jaar lang blijven ze van elkaar gescheiden door ogenschijnlijk onoverkomelijke hindernissen, maar een gedeeld geheim, een onverklaarbare aantrekkingskracht en een buitengewone liefde trekken hen naar elkaar toe.... Zullen ze ooit herenigd worden?

Een fascinerend liefdesverhaal tussen twee mensen. Het boek geeft een goed beeld weer van de wantoestanden in instellingen waar mensen met een beperking naar toe werden gebracht voor het gemakzucht van de mensen. Het verhaal geeft de kracht weer van deze twee mensen, die ondanks hun beperkingen vechten voor een plaats in deze wereld. Het heeft mij in elk geval ontroerd. Het boek is fictie, maar wel gebaseerd op feiten die daadwerkelijk zijn gebeurd. Voor mij een boek om te koesteren, en te herlezen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
didgeridoo op 4 december 2012:
Het boek is inderdaad niet slecht en stelt de wantoestanden van toen aan de kaak. Wat me wel stoorde was de passieve houding van (bijna) iedereen, waardoor het geheel, ook al is het fictie, toch ietwat ongeloofwaardig overkwam.

Gelezen door: Lize (31 boeken)

Ik heb bijna 2 weken over dit boek gedaan. Ik vond het verhaal onsamenhangend en naar mijn zin ging het veel te weinig over mooi meisje zelf en meer over de mensen rondom haar. Het had zo’n mooi verhaal kunnen zijn als het wat anders was weergegeven. Het boek heeft een open einde en daar houd ik ook al niet van dus nee, dit boek heb ik niet echt met veel plezier gelezen. De vertaalfouten moet je er dan bovendien ook nog bijnemen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: