Liefde

Gelezen door: Marc Dilliën (135 boeken)

Citaat: "Dan zat er niets anders op dan het boek dicht te slaan, haar op te tillen, de lepel, het potje met eten en haar slabbetje tevoorschijn te halen als we ergens binnen waren, of koers te zetten naar het dichtsbijzijnde café."

Ik heb me laten leiden door een zeer goede recensie in de boekenbijlage van De Standaard om dit boek te kopen en te lezen en eerlijk gezegd voldoet het niet volledig aan de verwachtingen.
De auteur schrijft over de kleine, alledaagse dingen van het leven, zonder veel structuur, zonder veel afwisseling en zonder veel variatie te brengen in zijn stijl.
Het boek komt mij wat warrig over, Knausgard heeft zeker een goede pen, hij schrijft mooie dialogen, tekent een aantal interessante personages, maar ik mis een compositie in dit boek, een opbouw, een spanningsveld.
De 600 bladzijden zijn me dan ook teveel om de dagelijkse gang van zaken in zijn leven te volgen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Noël Gybels (544 boeken)

Deel 2 van het autobiografische Mijn Strijd. Ongenadig en zonder medelijden dissecteert de auteur zijn leven in Stockholm. Na een stukgelopen relatie en een wat deprimerende periode leert hij Linda kennen, de nieuwe liefde van zijn leven. We maken hun turbulente relatie mee, de geboorte van hun kindje Vanja en al snel loopt de schrijver achter een kinderwagen rond. Zeer gedetailleerd wordt alles weergegeven: de discussies met zijn vriend Geir, het geworstel met het schrijven, de dagdagelijkse huiselijke problemen enz. enz. Heidi en John worden geboren, niets wordt verfraaid, maar het verhaal is vlot verteld en verveelt zeker niet. Ik kijk al uit naar de volgende delen!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Stockholm