Stil bloed

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "De woonkamer van Tom Franssen had langs beide zijden grote vensters en baadde in het licht. De ruimte was spaarzaam maar smaakvol ingericht. Een grote, witte sofa in L-vorm, enkele lage boekenkasten, een lange, houten designtafel met metalen poten. En een stoel met daarop een vastgebonden lijk, een plastic zak over het hoofd, de tong half uit de geopende mond en ogen die naar nergens keken."

Wanneer de politie van Oostende een oproep krijgt voor geluidsoverlast in een appartement vinden de agenten het lichaam van Tom Franssen. Hij werd op een stoel vastgebonden met een plastic zak over het hoofd. Bij het lijk wordt een popje gevonden en zo wordt de link gelegd met een vermoorde sensatiejournalist die in Brussel enkele maanden geleden ook werd gevonden met een popje bij zijn lichaam. Liese Meerhout wordt naar Oostende gestuurd om het onderzoek in goede banen te leiden. De plaatselijke commissaris is echter niet opgezet met de bemoeienissen vanuit Brussel. Het kost Liese enorm veel moeite om deze man in het gareel te houden. Niet veel later wordt de negentienjarige Laura Magits ontvoerd. De ontvoerder stuurt de ouders een aantal USB-sticks met filmpjes van hun dochter. Op de filmpjes is ook een gelijkaardig popje te zien zoals men bij de twee vorige slachtoffers heeft gevonden. De ontvoerder eist geen losgeld maar op het laatste filmpje is een timer te zien die de tijd aftelt. Liese en haar team hebben een kleine 48 uur de tijd om Laura te vinden of ze zal sterven. Het probleem is dat Liese helemaal geen idee heeft waar ze moet gaan zoeken. Er volgt een zenuwslopende race tegen de tijd. Spannende thriller waarin de auteur een aantal actuele thema's heeft verwerkt. Goed voor een aantal uren ontspannend leesplezier!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Dit is weer zo'n fijn boek van Toni Coppers. De man verdient echt meer aandacht van de pers. Het boek is weer een verhaal van Liese Meerhout, inspecteur bij de 'moordsectie', de Crim, van de Brusselse federale politie en haar vriend, Simon De Vere, antiquair en kunstkenner.
Als er een moord gepleegd wordt in Oostende, een directeur van een museum dood aangetroffen wordt, gaan de belletjes rinkelen in Brussel want ook daar was er een misdrijf met dezelfde MO. Uiteindelijk verdwijnt in Oostende een meisje, dochter van een man met een koerierbedrijf en een smetteloos palmares, of misschien toch niet helemààl smetteloos?

Het is een spannend verhaal, maar zonder onnodige plotwendingen om de spanning erin te houden. Ook het privéleven van Liese en Simon wordt verder uitgebouwd. Wil je een goede, een erg goede thriller van eigen bodem? Dan moet je Coppers lezen! Goed verhaal, goed verteld, mooi taalgebruik. Geen behoefte aan grove woorden, schuttingtaal en dergelijke meer. Knap!! Naar mijn mening, voor wat die waard is, een pàk beter dan bijvoorbeeld Aspe of Stan Laurijssens!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: