Eiland

Gelezen door: Bart Verdeyen (621 boeken)

Citaat: "Ze werkte dus ook voor de andere buren van Snoeck en De Nul. Dat kon toeval zijn, naar Van In geloofde niet in toeval. Dat ze voor Snoeck en De Nul werkte, viel nog te verklaren. Beide heren hadden geen partner die jaloers kon zijn, Demaeght en Deckmyn wel. Van In kon zich niet voorstellen dat een normale, getrouwde vrouw een godin als Silvia in dienst nam. Wie kon haar ongelijk geven? Het vlees was zwak, je zette de kat beter niet bij de melk."

In de Colettijnenhof, een afgelegen en peperdure buurt in Brugge, wordt het lijk gevonden van Pierre Pieters. Pierre is een Bruggeling, maar woont al meer dan tien jaar aan de Bretonse kust.
Pieter Van In leidt het onderzoek en ondervindt dat de bewoners van de exclusieve wijk iets te verbergen hebben. Eddy Demaeght is een ondernemer, Albert Snoeck een gladde politicus, Johannes De Nul een schatrijke kunstenaar en Lieven Deckmyn een bekende journalist. Bovendien hebben ze alle vier dezelfde poetsvrouw in dienst: de knappe Silvia.
Het onderzoek verloopt zeer stroef, tot Van In en Versavel bewijzen vinden van chantage in de woning van Pierre Pieters in Frankrijk. De zaak wordt nog ernstiger wanneer Lieven Deckmyn wordt vermoord.
Ondertussen is Hannelore Martens tot over haar oren verliefd geworden op een collega. Versavel moet proberen de brokken te lijmen...!
Ondanks het feit dat Pieter Aspe aan de lopende band boeken uit zijn mouw schudt, komt er volgens mij nog steeds geen sleet op de formule! Het boek leest zeer vlot en is moeilijk weg te leggen. Een aanrader om enkele leuke uurtjes te vullen.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Bart Vandendriessche op 24 augustus 2012:
Ik heb al heel wat boeken gelezen van Aspe en sluit me aan bij de reactie van Bart Verdeyen. Er komt inderdaad geen sleet op de formule. Ik heb dit boek heel graag gelezen. Ik heb een aantal boeken van Aspe die ik er vind uitschieten, deze gaat zeker deze richting uit!