In de ban van de ring

Gelezen door: Marleen Bressinck (1 boeken)

Ik vind dit een fantastische trilogie. Na De hobbit was ik al een beetje in de ban van zijn fantatisch beschrijvingen van de fantasiewereld. Ik heb ook zijn biografie gelezen en nog enkele andere minder bekende boeken van hem en ik kan ze aanbevelen aan mensen zoals ik die graag over fantasie en de wereld van elfen, trollen en andere fantasiefiguren houden.
Ik wens jullie dan ook veel leesplezier met deze tip.

 | Reacties (15)Delen |
15 reacties:
puttie op 21 september 2010:
J.R.R. Tolkien is een bewonderingswaardige man want er zit een mooi verhaal achter het schrijven van het boek. Het is namelijk geschreven tijdens de oorlog en zijn zoon publiceerde het boek. Ik vind het boek heel mooi en spannend en ik vind het beter dan de films, want er wordt veel niet in de films getoond dat in het boek wel vermeld wordt.
Sarah Verrijt op 15 september 2008:
Het is een heel bijzonder verhaal en ik heb het voor het eerst gezezen toen ik 12 jaar oud was. Ik vond het dan al prachtig, maar een paar jaar later heb ik het nog eens in het engels gelezen en dan was het verhaal nog mooier. Ik vind de relaties tussen de vershillende personages ook heel boeiend en het fascineerd me dat tolkien zo'n volledige wereld kan maken waar alles in aanwezig is.
bert op 9 december 2007:
Ja, hier hebben we dan de basis van de hedendaagse fantasy. Het verhaal neemt je mee naar een wereld -die als jij dat wilt- voor altijd je favoriete genre kan worden. Honderden malen gekopieërd, nooit geëvenaard. Lees en herlees, je zult steeds weer nieuw zaken ontdekken.
Jolien op 17 juni 2007:
Het is niet zomaar een fantasie boek. Het is een boek dat een wereld voor je creëert! Het is écht een wonderbaarlijk mooi boek dat je meesleurt naar die andere wereld.
op 14 februari 2007:
Ik vind het prachtige boeken! Je moet even door het begin van het eerste boek, maar vanaf dan is het gewoon genieten!
Stijn Gryson op 6 september 2006:
Ik probeer dit boek minstens één keer te lezen elk jaar (dit jaar nog niet gelukt moet ik toegeven). Ik ben een fervent fantasy-lezer en heb heel lang gewacht om het te lezen want ik dacht dat het boek niet zo goed kon zijn als de hype. En ik had gelijk, het was veel beter.

Als je je wilt laten gaan dan trekt Tolkien je zo in zijn wereld en het is een dag of twee later. Ook is het aangeraden om eens de engelstalige versie ter hand te nemen en te genieten van de taal van Tolkien en te beseffen dat de vertaling ook echt een pareltje is.
Ingrid Coppens op 26 mei 2006:
Dit boek leest als een trein! Spannend en in het genre dat ik het liefste lees! De films heb ik ook gezien. Lezen doe ik het liefst: dan kan je gewoon je fantasie de vrije loop laten. En dan komen de gevechtscènes niet zo tot uiting (niet bepaald het mooiste van de films).
Zeker weten: ik lees die nog een keer!!!
Liliane Melis op 23 mei 2006:
Ik beken: ben het boek pas beginnen lezen na het bekijken van de eerste film uit de trilogie (P. Jackson). Daar heb ik nog steeds geen spijt van, wegens: toverachtig mooi, je komt in een wereld terecht die je niet meer loslaat; het kwaad dat wil heersen over de wereld, maar uiteindelijk de duimen moet leggen voor 'het goede' in de 'hobbit' (mens?).
Rita De Graeve op 6 april 2006:
De boeken zijn echt de max. Als je de films goed vond dan zijn de drie boeken van In de ban van de ring helemaal het einde. De films zijn maar een zwak aftreksel van het originele boek. Het is een dikke turf, maar wel de moeite waard. Zeker lezen.
Wim Nijs op 6 april 2006:
De boeken zijn echt de max. Als je de films goed vond dan zijn de drie boeken van In de ban van de ring helemaal het einde. De films zijn maar een zwak aftreksel van het originele boek. Het is een dikke turf, maar wel de moeite waard. Zeker lezen.
Muriel R. op 29 maart 2006:
In de Ban van de Ring zou ik allesbehalve omschrijven als een cult-boek. Toegegeven, er zullen wel heel ongelezen exemplaren liggen wegkwijnen op diverse boekenplanken (de eerste pakweg 50 pagina's zijn behoorlijk ... traag) maar ook vóór de film van Peter Jackson was dit reeds -en terecht- één van de grootste klassiekers uit het fantasy genre. Het is 'bon-ton' in literatuurkringen om een beetje smalend te doen over het sci-fi/fantasy genre en bijvoorbeeld Tolkien, maar ik ken weinig fantasy-auteurs die het Tolkien kunnen nadoen (met uitzondering van George R. Martin misschien, da's ook een onvervalste rasverteller).
Elisabeth Coussens op 6 maart 2006:
In de ban van de ring is een superspannend boek. Er gebeurt zoveel en je kan echt meeleven met de gebeurtenissen die de personages meemaken.

Het boek heeft voor elk wat wils: romantiek, actie, verraad, bedrog... Het is alsof Midden-Aarde echt bestaat, ook al is het een fantasieboek.
Ook leuk is dat er 'een boek voor het boek' is: er is namelijk een verhaal dat zich nog voor het echte verhaal afspeelt (zie De Hobbit van J.R.R. Tolkien). Kortom: een echte aanrader!!
Wim Cresens op 4 januari 2006:
Tot mijn grote spijt moet ik mij tot de "andere" kant rekenen. Er staan 2 prachtige versies op mijn boekenplank: een linnen-overtrokken hardcover met flinterdunne bijbelblaadjes en een verfomfaaide gouden "verzamelbox" uit de jaren stillekes die ik ooit in een Frans 2dehands boekenwinkeltje op de kop tikte. Het is ongetwijfeld een meesterwerk en een "moet-je-zeker-eens-gelezen-hebben", maar het geheel kon me eigenlijk niet bekoren. Toen ik b.v. Melanie Rawn of Terry Goodkind probeerde, leerde ik dat er boeiender fantasyverhalen zijn. Cult, maar gehypet...
Sabine Boeykens op 22 december 2005:
Ik heb het boek ongeveer 10 jaar geleden gelezen: een kanjer van meer dan 1.000 flinterdunne bladzijden in "bijbelformaat". Het was genieten vanaf de eerste tot de laatste letter! Dit boek staat bij mij, fervente boeklezer, met stip op nummer 1 van "te herlezen boeken zodra ik met pensioen ben...".
Inge De Bruyn op 28 november 2005:
Ik heb het boek gelezen voordat de allereerste film in de bioscoop te zien was. Het boek neemt je mee naar een sprookjeswereld, waar je je fantasie de vrije loop kan laten gaan. Een aanrader!

Gelezen door: VanCasterM (3 boeken)

Ah, Tolkien. De grootste schrijver in het fantasy-genre als u het mij vraagt. Welk fantasy-verhaal dat na The Hobbit en (misschien ook vooral) Lord of the Rings verscheen is niet beïnvloed door de meesgterwerken van Tolkien? Over het verhaal hoef ik niets meer te schrijven. Het is u waarschijnlijk bekend. Over de personages ook niet en over de geniale gedetailleerdheid kan ik het onmogelijk kort houden. Daarom zeg ik u: lees het, geniet er van, herlees het, geniet nog meer en lees het toch nog maar eens opnieuw.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jan Guisset (5 boeken)

Waar het verhaal over gaat weet iedereen en hoeft hier niet herhaald te worden. Voor mij als Fantasy liefhebber is dit de 'Bijbel' van z'n genre. Zelf heb ik de eer om verschillende versies van de boeken te mogen bezitten waaronder ook Engelstalige versies en een verzameld collector's item met allerhande addenda en zelfs het hele Elfen vocabulaire. Nieuwe fans, ga daar zeker naar op zoek.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jo (4 boeken)

Mijn grote favoriet. De ongelooflijk mooie beschrijvingen, de details, het geweldige verhaal dat schitterend wordt opgebouwd...Ik las het als puber voor de eerste keer en er ging een nieuwe wereld voor me open.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: