Het Gouden Ei

Gelezen door: Katrijn Vanden Bempt (2 boeken)

Het boek 'Het Gouden Ei' telt niet veel pagina's, maar toch is het een subliem verhaal. Tim Krabbé slaagt erin de lezer van de eerste tot de laatste bladzijde op sleeptouw te nemen doorheen een uitermate boeiend verhaal. De verschillende verhaalperspectieven scheppen een spannende, donkere sfeer. Een absolute aanrader voor fans van het trillergenre!

 | Reacties (3)Delen |
3 reacties:
barbara op 29 december 2009:
Het gouden ei is een ijzingwekkend krachtig boek niet alleen door het beklemmend verhaal maar ook door de scherp geschetste personages en de rauwe eerlijkheid in hun gedachtekronkels.

Ik heb dit in 1 ruk uitgelezen! 'n echt juweeltje...
Kirsten Van Damme op 5 januari 2007:
Veel beter dan de Amerikaanse film The Vanishing. Maar hoe kan het ook anders, elk boek van Tim Krabbé is de moeite waard om te lezen. Een schrijver die écht aan te raden is!
Anneleen Pyls op 7 februari 2006:
Echt wel een zalig boek. Eigenlijk jammer dat het zo weinig pagina's telt...
Het is fantastisch hoe de schrijver je bij elk hoofdstuk precies in een ander boek brengt en hoe hij alles op het einde in de plooi laat vallen.
Mooi geschreven, origineel en ook wel spannend.

Gelezen door: Marc Denys (2 boeken)

Citaat: "Lemorne pakte het pistool uit het dashboardkastje en stapte uit. Hij koos een van de jongens als eerste en schoot hem dood. Hij had de ander ook onmiddellijk dood willen schieten, maar de langzame manier waarop de onderlip van die jongen van zijn snorretje vandaan zakte sloeg hem met stomheid en het duurde een paar seconden voor hij weer schoot. "

Het verhaal van Het gouden ei heeft Tim Krabbé gebaseerd op een artikel in de krant. Het is het allereerste boek dat ik in één ruk verslond!!!

Een verhaal heeft vier hoofdpersonages: Raymond Lemorme (de keurige Fransman, 49 jaar oud, scheikundeleraar en getrouwd), Rex Hofman (partner van Saskia, 41 jaar oud), Saskia Elhvest (vriendin van Rex, raakt op 24-jarige leeftijd spoorloos) en Lieneke (nieuwe vriendin van Rex).

Dit dunne boek staat garant voor een meeslepend verhaal en is een echte aanrader!

Voor mij was het een springplank naar dikkere romans die mij evenveel plezier bezorgden... Dit kan ook het geval zijn voor andere bezoekers van de site... Vandaar mijn inzending...

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Nadia op 4 november 2009:
Dit is echt een heel goed dun boekje.
Wat een verhaal, wat een suspens... Ik zag ook de verfilming van dit boek.

Gelezen door: Amber Ballegeer (1 boeken)

“Het gouden ei” gaat over een koppel dat vertrokken is op vakantie met bestemming Dijon. Na een lange tijd rijden op de autoroute du soleil besluiten ze even te stoppen bij een tankstation, ondertussen gaat Saskia om enkele drankjes. Saskia komt niet meer terug naar de auto en blijkt spoorloos verdwenen te zijn. Rex denkt dat Saskia ontvoerd of vermoord is. Ik heb sympathie voor Rex omdat hij de moed niet opgeeft. Er hangt iets duisters over het boek, een soort onheil dat doorheen het ganse verhaal in de lucht hangt en je aandacht in zijn macht heeft. Er zit spanning in het boek die af en toe eens wegebt om vervolgens onverwacht weer toe te slaan. Dit is te danken aan Krabbé zijn bedrieglijk eenvoudige schrijfstijl, vol subtiliteit. Hiermee bouwt hij nieuwsgierigheid op bij de lezers of zet hij je op het verkeerde been door o.a. vage formuleringen. Ook houdt hij informatie achter, om de lezer later deze informatie met mondjesmaat te bezorgen. Zo verloopt het verhaal afwisselend snel en traag. Dit creëert een zodanige spanning, waardoor je hartslag zeker de lucht in gaat. Net zoals Saskia nooit uit Rex zijn gedachten verdwijnt zal dit verhaal mij niet meer loslaten.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeanne Tielen (151 boeken)

Een nogal ongeloofwaardig kortverhaal waarin een jonge vrouw mysterieus verdwijnt.De moordenaar zoekt hem 8 jaar na datum op ...

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Chelsea Carels (1 boeken)

“Het Gouden Ei” is een dun boekje en het heeft me geboeid van het begin tot het einde. Ik heb het dan ook in een mum van tijd uitgelezen. Hoe Tim Krabbé het verhaal beschrijft vanuit verschillende perspectieven is fantastisch. In het begin is het zo dat Rex kapot is van verdriet door het verlies van Saskia maar verder in het boek zie je dat hij toch moet verder gaan met zijn leven. Later leert hij Lieneke kennen. Natuurlijk denkt hij nog aan die dag van de ontvoering maar er is ook afleiding. Mijn adrenalineniveau steeg enorm toen de ontvoerder, Raymond Lemorne, Rex opzoekt en hem confronteert met Saskia’s dood. Toen Rex meeging met Raymond, was ik echt vol onbegrip voor zijn reactie… hij wist dat hij hierdoor zou sterven. Wat Raymond uiteindelijk doet met Rex is iets wat ik niet had verwacht. Rex levend begraven, dat had ik nooit had durven denken. Ik vind dat het boek niet echt een einde heeft. De laatste bladzijden gaan over de verdwijning van Rex en verder gebeurt er niets meer. Het einde is zeker niet voorspelbaar. Dit is wel origineel en geeft het boek een unieke eigenschap. Af en toe stond er een woordje in die ik niet begreep maar door de context werd alles weer duidelijk.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Aurélie Lavaert (1 boeken)

Tim Krabbé slaagt erin om een meeslepend en spannend verhaal neer te schrijven in minder dan 100 pagina’s. Het gaat over een koppel dat samen op reis gaat naar Dijon. Ze besluiten om een korte stop te houden in een tankstation. Saskia gaat naar binnen om enkele drankjes. Daar verdwijnt ze op mysterieuze wijze. Niemand heeft iets zien gebeuren. Het is een zeer spannend boek omdat je niet kan voorspellen wat er zal gebeuren. Dat maakt het moeilijk om aan de verleiding te weerstaan om snel eens naar het einde te bladeren. Zelfs als er een moment is dat je een vermoeden hebt van wat er kan gebeuren, dan vindt er zich toch opnieuw een onverwachte wending plaats. Tim Krabbé heeft een speciale schrijfstijl. Een eenvoudige schrijfstijl, maar op de een of andere manier is die bedrieglijk, omdat de auteur je voortdurend op het verkeerde pad zet. Doordat hij werkt met verschillende vertelperspectieven, ben je geen seconde verveeld tijdens het lezen. Vanaf het moment dat je begint te lezen, stap je als het ware op de trein en raak je er niet meer van tot het einde van het boek. Het zijn deze elementen die het boek een absolute aanrader maken.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Tim De Wasch (1 boeken)

Het boek ‘Het gouden ei’ geschreven door Tim Krabbé zit erg goed in elkaar. Het leest makkelijk en bevat veel elementen zodat de spanning aanhoudt. Je leest in het begin al welke situatie er gaande is; namelijk een man, Rex, die zijn vrouw kwijtraakt in een tankstation op weg naar Dijon. In het boek heb je veel verschillende perspectieven, waaronder die van de dader zelf. Dit maakt het verhaal erg interessant omdat je ook zijn standpunt ziet en hoe hij er zelf mee omgaat. Je leert hem kennen. Ondertussen krijg je ook veel bijkomende informatie over Rex en Saskia. Je ziet hoe ze beiden op het punt gekomen zijn waarop ze zich nu bevinden. Dit zorgt er ook voor dat je wordt meegezogen in hun levens. Ook al heeft het boek niet erg veel pagina’s, het heeft erg veel inhoud en zet je aan het denken. Het verhaal is iets dat erg dichtbij kan gebeuren en dat geeft voor mij nog een verdere diepgang aan het boek. Hetgeen dat ik van dit boek heb meegenomen, is de drang om verder boeken te lezen van Tim Krabbé, zijn simplistische schrijfstijl is het perfecte niveau voor mij. Dit bewijst hij met een nieuwe favoriet van mijzelf, ‘Het gouden ei’.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: R.dhondt (1 boeken)

Tim Krabbé slaagt erin om van een amper 97 tellend boek een intelligent opgebouwd meesterstuk te maken. Het boek gaat over het noodlottige verhaal van Rex die zijn vrouw op mysterieuze wijze verliest aan een tankstation. Na een periode van acht jaar, waarin hij de verdwijningszaak van zijn geliefde tevergeefs van zich af probeert te zetten, gebeurt het onverwachte en raakt de zaak in een stroomversnelling. De schrijfstijl van “Het gouden ei” verraste me volkomen. Ik had niet verwacht dat een schrijver in staat was om een akelige of spannende sfeer te scheppen zonder al te veel woorden te gebruiken. Zo is de paniek die Rex voelt prachtig gecreëerd door gebruik te maken van de alsmaar verder oplopende tijdsaanduidingen en goedgekozen adjectieven. Je kan duidelijk zien dat de schrijver zijn zinnen met zorg heeft uitgekozen om tot de essentie door te dringen. Tijdens het verhaal kon ik precies volgen waar en wanneer de personages zich bevinden. Daarnaast is het verhaal volledig chronologisch opgebouwd. Dankzij de combinatie van beide factoren krijg je een mooi overzicht van de gebeurtenissen en raak je de draad van het verhaal niet kwijt. Voorgaande elementen kan je linken aan Tim Krabbé’s journalistieke achtergrond. Het verhaal vlotte enorm snel, waardoor het einde voor mij veel te abrupt stopte. Desondanks vind ik het een echte aanrader voor alle types van lezers.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lina Dejonghe (1 boeken)

Tim Krabbé bewijst dat je met slechts 98 pagina’s een spannend en meeslepend verhaal kan schrijven waarvoor het zeker de moeite waard is tijd vrij te maken. “Gelijkmatig als ruimteschepen bewogen de cabines vol toeristen over de lange brede weg naar het zuiden.” Met “Het gouden ei” sleept hij je mee in het verhaal van Rex die zijn vriendin Saskia spoorloos ziet verdwijnen in een tankstation wanneer de twee op weg zijn naar het zuiden. Daardoor komt hij in een rollercoaster van emoties terecht, leert hij de draad van het leven weer op te nemen en weer van iemand te houden, maar geeft hij vooral nooit de moed op Saskia terug te vinden. Dit brengt het verhaal tot een heel onwaarschijnlijk en verassend einde waarbij je zeker eens moet slikken. De verhaallijn is opgebouwd uit kleine stukjes die bij de ontknoping perfect in elkaar passen. Aan de hand van verschillende perspectieven en tempowisselingen weet Krabbé je aandacht van het begin tot het einde vast te houden. Hij hanteert een simplistische, maar heel doordachte schrijfstijl die zeker een meerwaarde geeft aan het boek. Ik raad iedereen aan die van een goeie misdaadroman en psychologische fictie houdt dit boek te lezen, het is een pareltje!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Carla Saeys (1 boeken)

"Het gouden ei" is een erg dun boekje, maar het had me vast van de eerste tot de laatste bladzijde. In slechts 97 pagina’s zet Tim Krabbé een leuk en vooral spannend verhaal neer. Zijn schrijfstijl is eenvoudig en vlot, maar gebruikt verschillende soorten verteltechnieken zodat je het hele verhaal door geboeid blijft. Doorheen het verhaal krijg je als lezer hints waardoor je steeds wil weten wat er verder zal gebeuren. Er schuilt een sterke gedachtegang en op het einde van het verhaal vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Het verhaal wordt verteld vanuit een alwetend perspectief. Zo komt er in het boek een moment dat je meer weet dan het hoofdpersonage zelf, en dat maakt het nog spannender. Het verhaal gaat over het koppeltje Rex en Saskia die op weg zijn naar Dijon. Na een lange tijd rijden, besluiten ze om een stop te nemen bij een tankstation. Saskia gaat naar binnen om drankjes te gaan kopen, maar is sindsdien nooit meer teruggekeerd. Rex doorzoekt heel de omgeving in en rond het tankstation, maar tevergeefs. Saskia is spoorloos verdwenen. Rex voelt zich machteloos. Hij zit in een diep dal van emoties. Maar acht jaar later maakt Rex kennis met Raymond Lemorne. En dat zorgt voor een serieuze, onverwachte wending… "Het gouden ei" is een ideaal boek voor mensen die geen fan zijn van dikke boeken, maar toch houden van lezen. Ook een echte aanrader voor wie van psychologische fictie houdt!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jeroen Saelens (1 boeken)

Citaat: "Als ik dit schrijf komen krassen in geluk."

Het boek begint relatief rustig, de titel verklapt ook weinig. Je weet eigenlijk bij het lezen van de eerste pagina’s, praktisch niets. Dan vraagt u zich waarschijnlijk af: “Waarom leest u dan verder?”. Hetgeen dat mij lezen hield waren de prachtige en vooral sfeer scheppende vergelijkingen die Tim Krabbé in dit boek implementeert. Het boek verwijde ook mijn kijk op het leven en geluk. Meer bepaald het feit dat je niet alles zelf in handen hebt. Op het ene moment bouw je iets op en lijkt alles perfect te gaan tot iemand of iets hetgeen dat je opbouwde als een kaartenhuisje omverblaast. Dit beweegt en raakt mij. De schrijfstijl van Tim krabbé laat je door de ogen kijken van niet alleen het slachtoffer maar ook door die van de dader. Ook door het gebruik van een auctoriale verteller verwerf je meer inzicht over de omstandigheden en benarde situaties die zich in het verhaal afspelen. Het boek leest als een trein op de hoogste versnelling en laat je verlangen naar meer. Meeste mensen denken dat een boek van minder dan 100 pagina’s korte passages en weinig informatie bevat, maar “Het Gouden Ei” bewijst het tegendeel!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: tibodevriese (1 boeken)

Op het eerste zicht is dit een zeer mysterieus boek. Je weet niet goed wat je ervan moet verwachten. Het is een kort maar krachtig boek met een soort van vicieuze cirkel, althans dat vind ik toch. Bij dit boek moet je goed je hoofd er bij houden. Het zijn maar slechts vijf hoofdstukken, maar er gebeurt hier in heel veel. Er komt enorm veel informatie op je af en je hebt die tijd niet op het op je gemak te verwerken. Juist daarom vind ik het een tof boek, want als je eventjes een pauze inlast, sla je aan het denken over mogelijke gebeurtenissen die nog kunnen volgen. Ik ben heel benieuwd als er een vervolg van dit boek bestaat om de vragen die nog nazinderen te kunnen beantwoorden. Ik hou ook van de plaatsen die de schrijver gebruikt. Het zijn alledaagse plaatsen: tankstation, appartement, strand,… Vooral het gebruik van een tankstation vind ik heel leuk. Het is een plaats waar dagelijks duizenden mensen binnen en buiten gaan kortom de ideale plaats voor een mysterieuze verdwijning te doen plaats vinden. “Het Gouden Ei” is zeker een aanrader voor lezers waar het verhaal vooruit moet gaan. Het boek leest zeer vlot en houd de spanning erin.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Wout Duc (1 boeken)

Citaat: "Hij wist het al. Het was te erg om te weten."

Ik vind het jammer dat dit boek zo kort is, want het was zeer spannend. Tim Krabbé hield me geboeid tot de laatste pagina. Het verhaal start wat langzaam, maar je komt wel al veel te weten over de personages. Je volgt Saskia en Rex, een Nederlands koppel, die op weg zijn naar Zuid-Frankrijk. Ze besluiten te stoppen bij een tankstation. Alles lijkt perfect tot Saskia er verdwijnt. Je volgt Rex in zijn wanhopige zoektocht en komt langzaam meer te weten over wat er gebeurde. Ik kreeg veel medelijden en respect voor Rex omdat hij zijn zoektocht niet opgeeft. Tim Krabbé wisselde vaak tussen verschillende perspectieven wat het verhaal extra spannend maakte. De schrijfstijl is eenvoudig en duidelijk, maar dit draagt bij aan de sfeer van het boek. Iedereen kan het lezen, maar iedereen kan hetzelfde overkomen als Saskia en Rex. Er hing soms een gezapig sfeertje in het boek, maar dit kon soms direct omslaan in spanning en verwondering. Dit boek is een aanrader voor iedereen die graag verrast wordt door een boek. Het leest ook zeer vlot. Ik beveel dit boek zeker aan aan iedereen die houdt van spanning.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Louise Demey (1 boeken)

Citaat: "“Rex droomde dat hij in een restaurant zat. Tegenover hem zat Saskia. Hij kende haar niet, maar hij wist dat zei het was. Alles zou beginnen. Het was een restaurant in grijze kleuren, er was weinig licht. Zij had niets besteld, maar hij kreeg een bord vol tennisballen opgediend. Toen hij er een opensneed kwam er een eend uit die zijn vleugels openvouwde en wegvloog.” "

Het Gouden Ei, een boek dat je kan vergelijken met een juweeltje, klein maar goud waard. Het verhaal is geschreven door Tim Krabbé. Hij schreef over een verdwijning van een goedhartige vrouw, genaamd Saskia. Dit alles gebeurt in een tankstation langs een autosnelweg richting het zuiden van Frankrijk. Rex is de geliefde van Saskia en in dit boek volgen we zijn de levensweg na de verdwijning. Nadat Saskia nergens te vinden was en geen spoor achterliet, was hij hopeloos. Zijn geliefde is spoorloos verdwenen. In tegenstelling tot vele anderen is Rex een gedreven man, die niet zomaar opgeeft en zich niet laat opsluiten. Het verhaal is kort en krachtig geschreven. De roman bevat momenten van liefde en pijn. Je wordt geraakt door de psygologische moeilijkheden van Rex en de hartverscheurende omschrijvingen geven je een gevoel van stilte en onmacht. Een meesterwerk.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Jenko Denaeghel (1 boeken)

Het boek gaat over een koppel die op reis vertrekt naar Frankrijk, maar onderweg verdwijnt de vrouw. De man heeft zoveel later een nieuwe vriendin, maar als de moordenaar van zijn vermiste vriendin vraag om te ontdekken hoe zijn oude vriendin is vermoord gaat hij mee. Uiteindelijk krijgt de man hetzelfde lot als zijn vermoorde vriendin. Ik vond het een heel goed boek, er zat veel actie in en een groot mysterie. Het is een boek die je niet kan laten liggen omdat het verhaal je zo vastneemt en niet meer loslaat. Ik heb het boek dan ook in een keer uitgelezen. Het mysterie in het boek vind ik ook heel goed, hoe de vrouw verdwijnt en hoe je dan het verhaal van de moordenaar hoort. Dit vind ik echt een geweldig, hoe de schrijver het verhaal vertelt van de verschillende kanten. Het einde van het verhaal had ik wel echt niet verwacht, hoe snel de man instemde met de moordenaar kan ik niet begrijpen. Dit boek is aan te raden voor iedereen, het boek heeft een beetje van alles. Het heeft liefde, mysterie en actie. Het is een kort boek die je in een keer uit leest. Mensen die niet graag lezen kunnen goed inbeelden wat er wordt gezegd en zullen het boek graag lezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Stan.ruysschaert (1 boeken)

“Het gouden ei” gaat over een koppel die op reis vertrekt naar het zuiden van Frankrijk. Hun eerste bestemming is Dijon. Na een lange tijd rijden besluiten ze even te rusten bij een tankstation langs de autosnelweg. Het verhaal begint pas echt wanneer Saskia om enkele drankjes gaat in de shop van het tankstation en niet meer terugkomt. “Het gouden ei” is een dun boek, daardoor heb ik het ook heel snel kunnen uitlezen. Het boek leest vlot en de schrijver gebruikt een eenvoudige schrijftstijl, waardoor je je meteen kan inleven in het verhaal. Deze eenvoudige schrijfstijl is het ideale niveau voor mij. Het boek is spannend van het begin tot het einde. Af en toe houdt de schrijver informatie achter, die de lezer dan later te weten komt. Het boek bevat veel verschillende perspectieven, waardoor je niet altijd meteen weet uit welk perspectief er geschreven wordt. Na een tijdje wordt het wel duidelijk uit welk perspectief hij schrijft. De verschillende perspectieven in het boek houdt het verhaal wel spannend door bijvoorbeeld vanuit het perspectief van de dader te schrijven. Het einde van het boek is onvoorspelbaar en vind ik niet zo goed. Toch zou ik dit boek zeker aanraden voor lezers die van dunne, spannende boeken houden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Nore Struyve (1 boeken)

'Het gouden ei' van Tim Krabbé is een heel kort, maar spannend boek. Het gaat over een koppel Rex en Saskia die op reis gaan naar Dijon. Ze besluiten even te stoppen aan een tankstation, maar wanneer Saskia drankjes gaat halen, verdwijnt ze spoorloos. 8 jaar later staat de moordenaar van Saskia aan de deur van Rex. Hij vraagt aan Rex of hij wil weten wat er met zijn vriendin gebeurd is… Wat ik heel leuk vond aan dit verhaal was dat het vanuit verschillende perspectieven verteld werd. Zo kon ik me inleven in elk personage. Tim Krabbé houdt ook informatie achter zodat het spannend blijft. Wanneer Lemorne de moordenaar van Saskia aan het woord is, zou je niet meteen verwachten dat hij de moordenaar is. Hij lijkt een heel normale getrouwde man. Het slot van het verhaal had ik niet verwacht, maar dit maakt het natuurlijk ook weer interessant. Rex beslist zonder twijfelen om mee te gaan met de moordenaar wetende dat hij waarschijnlijk zou sterven. Ik denk dat hij dit deed omdat hij niet langer in het onwetende kon leven. Ik vind dit boek zeker een aanrader.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: viktorvernaillen (1 boeken)

Citaat: ""Gahd, gaahd! Het gouden ei!" "Rex, lief, word in godsnaam wakker, je hebt een nachtmerrie.""

Het gouden ei is een kort, mysterieus verhaal geschreven door Tim Krabbé. Het verhaal gaat over een koppel dat met veel genot op reis vertrok, totdat Saskia spoorloos verdween tijdens een pauze bij een tankstation. Rex doet er alles aan om Saskia terug te vinden, maar na uren zoeken liet hij de moed in de schoenen zinken. Op het eerste zicht vertelt de titel “Het gouden ei” niet veel over het verhaal, maar eenmaal je begonnen bent met lezen kom je al snel te weten dat de titel is vernoemd naar een nachtmerrie. Een nachtmerrie die Saskia had toen ze een kind was en een nachtmerrie waarmee Rex haar altijd een beetje plaagde. Zoveel jaren na de verdwijning spoken de mogelijke scenario’s nog altijd in het hoofd van Rex. Op een nacht had hij dezelfde nachtmerrie als Saskia en sindsdien wil hij echt terug weten wat er met haar was gebeurd. Kort nadien ontmoette hij Raymond Lemorne, zou deze man meer weten over deze mysterieuze verdwijning? Als jij iemand bent die graag van actie en psychologische fictie houdt en eigenlijk liever niet al te dikke boeken leest, dan is dit boek een echte aanrader!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: SimonPintelon (1 boeken)

Het boek 'Het Gouden Ei' start meteen zeer intens en zo is de toon gezet voor de rest van het boek. In het eerste hoofdstuk wordt Saskia, de vrouw van het hoofdpersonage Rex, ontvoerd bij een tankstation langs de Franse snelweg. Ook al heeft Rex ondertussen al een andere vrouw leren kennen, genaamd Lieneke, blijft hij zich afvragen wat er met Saskia gebeurd zou kunnen zijn. Op het einde benadert de dader Rex op een mysterieuze manier en zegt : ' Je mag weten wat er met haar is gebeurd, maar dan wacht jou hetzelfde lot'. Hij gaat hier mee akkoord en sterft net zoals Saskia, levend begraven. Wat dit boek zo bijzonder maakt, is dat ieder hoofdstuk een ander perspectief aanneemt. Dit compenseert het feit dat het boek niet heel dik is en houdt de spanning er constant in. Bij de verandering van perspectief was het in het begin soms wat zoeken, bijgevolg zorgt dit gegeven ervoor dat het boek niet gaat vervelen. Ik heb dit boek dan ook in één ruk uitgelezen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Thomas Van Poucke (1 boeken)

"Het Gouden Ei" is een boek geschreven door Tim Krabbé. Het verhaal gaat over een koppel (Rex en Saskia) die op reis zijn vertrokken richting het zuiden. Deze reis doen ze niet in een keer maar met een tussenstop in Dijon. Een goed uurtje voordat ze daar aankomen wil Saskia nog eens stoppen bij een tankstation om nog wat bij te tanken en drankjes te kopen. Reeds aangekomen gaat Saskia om de drankjes, maar komt niet meer terug. Rex wordt ongerust en begint haar te zoeken, tevergeefs. Het blijkt dat ze op een mysterieuze wijze is verdwenen. Na het lezen van deze gebeurtenis houdt het boek je in een soort greep waaraan je pas aan ontsnapt wanneer je het boek uit hebt. Tim Krabbé gebruikt goed zijn schrijfstijl om het verhaal gedurende de 97 pagina's spannend te houden, deze spanning is er niet altijd even sterk maar loert wel altijd om het hoekje. De schrijfstijl zorgt er ook voor dat het verhaal soms wat stroever is om te lezen. Dit komt omdat hij bepaalde informatie vaag overbrengt of achterhoudt om later te vermelden. Ondanks de 97 pagina’s dat het boekje telt, heeft het boek toch veel diepgang en details omtrent het leven van de hoofdpersonages genaamd Rex, Saskia, Raymond en Lieneke. Het verhaal blijft na het lezen nog enkele dagen in je hoofd spoken, waardoor je inziet dat het verhaal dichter bij je staat dan je denkt. Ik zou het boek zeker aanraden aan iedereen die graag een boek leest maar niet altijd te tijd vindt om veel pagina’s te verslinden.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: korneel bonne (1 boeken)

Het boek “Het Gouden Ei” geschreven door Tim Krabbé is een zeer dun boekje maar het had mij vanaf de eerste tot de laatste pagina volledig mee. Het is een zeer sterk verhaal en dat komt mede doordat ieder hoofdstuk wordt verteld in een ander perspectief. Het begin van het verhaal is meteen zeer sterk omdat de vrouw van Rex, Saskia, wordt ontvoerd op mysterieuze wijze aan een tankstation in Zuid-Frankrijk. Sindsdien is Rex ontdaan en weet hij niet wat hij moet doen. Doorheen de jaren wordt er niet veel info gevonden over haar en dat maakt hem nog radelozer. Gedurende het boek is het leuk om de verschillende perspectieven te lezen van de hoofdpersonages zoals de dader en Rex. Hierdoor kon je twee verschillende verhalen lezen, die toch met elkaar verbonden waren en dat maakte het zeer spannend. Het slot van het boek heeft twee sterke punten. Het eerste sterke punt is dat de moordenaar van Saskia en Rex samen naar de plaats delict gaan. Het tweede sterke punt van het slot is dat de ontvoerder Rex een zeer moeilijke keuze laat maken: Weten wat er met Saskia is gebeurd en hetzelfde lot als haar ondergaan of het antwoord nooit weten en dus verder leven met die onwetendheid over haar verdwijning. Mijn conclusie over het boek is dat het een zeer sterk verhaal is door de verschillende perspectieven en angstaanjagende gebeurtenissen.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Lauranne Deblonde (1 boeken)

‘Het Gouden Ei’ van Tim Krabbé is een korte thrillerroman met maar 98 bladzijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ik het boek in no time heb uitgelezen. De rode draad van het verhaal is de verdwijning van Saskia. Deze verhaallijn wordt uitgewerkt in vijf hoofdstukken die vrij losstaan van elkaar. Er wordt dus erg gesprongen in de tijd, maar het is daarom niet minder duidelijk. Het verhaal wordt verteld door een auctoriële verteller die meer weet dan de personages zelf. De auteur is erg kort maar krachtig. Hij vertelt enkel de essentiële zaken die belangrijk zijn voor het verhaal. Onnodige details worden niet gegeven. ‘Wat is er met haar gebeurd,’ vroeg Rex. ‘Ik ben hier gekomen om u dat te vertellen. Maar er is maar één manier waarop ik dat kan doen. Door u hetzelfde te laten ondergaan.’ Deze laatste woorden zijn de woorden van Raymond Lemorne. Dit is de sadistische persoon die de vakantie van Rex en Saskia tot een abrupt einde heeft laten lopen. Rex en Saskia waren een liefdevol maar uitdagend koppel. Wanneer zij verdween in een tankstation was Rex radeloos. Als een gek verdiepte hij zich in het zoeken naar Saskia. Dit zonder enig resultaat. Enkele jaren later leerde hij Lieneke kennen. Hij hield van haar, maar Saskia bleef in zijn geheugen gegrift. 8 jaar na de verdwijning kwam een man genaamd Lemorne hem meer nieuws brengen. Hij sprak bovenstaande woorden uit. Ik vond het een erg meeslepend boek. Ik vind de stijl die Tim Krabbé hanteert erg aangenaam. Enkel de hoofdzaken zijn van belang en worden verteld en daar hou ik van. Het verhaal begint meteen met het probleem, waardoor je wil weten hoe dit probleem in elkaar zit. Daardoor heb ik het boek in een mum van tijd uitgelezen. De spanning wordt echter opgedreven gedurende het verhaal. Pas op het einde van het boek kom je te weten wat er is gebeurd met Saskia. Dit boek is een echte aanrader voor mensen die houden van dunne boekjes met veel pit en spanning.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: AnnakinGoossens (1 boeken)

Citaat: "“Ik ben hier gekomen om u dat te vertellen. Maar er is maar één manier waarop ik dat kan doen. Door u hetzelfde te laten ondergaan.” "

Het Gouden Ei beschrijft het verhaal van Rex en zijn vriendin Saskia, een jong koppel op weg naar een vakantiehuisje in Frankrijk. Na even pauzeren bij een tankstation gaat Saskia om drankjes, waarna ze niet meer terug komt. Saskia is op mysterieuze wijze van de aardbodem verdwenen. Rex weet zeker dat ze ofwel ontvoerd, ofwel vermoord is. Wat is er precies gebeurd? Zal ze ooit terugkeren? Deze vragen blijven obsessief in zijn hoofd hangen. Jaren verstrijken en Rex krijgt een nieuwe vriendin, Lieneke. Ondanks dat blijft de raadselachtige manier van Saskia’s verdwijning zijn hersenen kraken, tot er op een dag een vreemde man aan zijn deur staat ... Het boek is relatief gemakkelijk te begrijpen, flitsend geschreven en leest dan ook erg snel weg. Verder bestaat de roman uit vijf hoofdstukken. Elk met een andere verhaallijn, waardoor het boek je blijft verrassen. Het is juist die opbouwende kennismaking met de personages en hun soms wat eigenaardige gedachtengangen die het verhaal zo meeslepend en interessant maken. Om het kort te zeggen, Tim Krabbé slaagt erin om een bloedstollend en scherpzinnig relaas neer te schrijven in slechts 98 bladzijden! Ideaal om te lezen in tijdnood of voor de boekenhaters onder ons!

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: