In Gods naam

Gelezen door: Bart Verdeyen (642 boeken)

Citaat: "De tekst leek op iets uit de Bijbel, maar was bijzonder slecht geschreven. Onleesbaar bijna. Bovendien stond hij vol schrijffouten. Had de Bijbel het ooit over fornicatie? Dat was toch het Engelse woord voor geslachtsgemeenschap? En masturbatie? Kwam dat in de Bijbel voor?"

Marijke Verbiest wordt op een brutale manier verkracht in een parkeergarage in Gent. Een tijdje later krijgt ze een brief in de bus met vreemde citaten uit de Bijbel. Een collega van Marijke overtuigt haar om aangifte bij de politie te doen.
Niet veel later wordt Nina Vermeersch verkracht een krijgt een gelijkaardige brief.

De schrijver is ervan overtuigd dat deze twee dames hun verkrachtingen zelf hebben veroorzaakt. De zedenpolitie van Gent bijt zich vast in de zaak. Eerder oppervlakkig geschreven en daardoor een zeer vlot lezende thriller die gebaseerd is op de vtm-serie Code 37.

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Bart Vandendriessche op 10 april 2011:
Je vliegt echt door dit boek. Het is een leuke tussendoor, leest echter supervlot. En als je de reeks op TV hebt gezien is het zeker een aanrader. Je kan er de personages heel goed in herkennen. Er is nu ook een tweede boek uit, ook die zal ik noteren op mijn wishlist.

Gelezen door: anne-marie dewachter (1055 boeken)

Eerder oppervlakkig geschreven, inderdaad. Er blijft niet veel hangen vind ik. Eerlijk gezegd, zijn prijs niet waard. Als ik er nog eens eentje zou lezen, wat ik betwijfel, dan zal het er eentje uit de bib zijn, de centen houden we voor 'ander en beter'. Maar wie ben ik, uiteraard. Is gewoon mijn persoonlijke mening. het heeft me niet kunen beroeren.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: