China

Gelezen door: Dennis P. (770 boeken)

Citaat: "Kunst? Kunst, dat is toch de heroïsche ademtocht van revolutiehelden met mannelijke kaken, een armada van fonkelende tractoren die een korenvelden afgrazen, soldaten die met de glimlach granaten afvuren en daarbij de houding aannemen van een sterdanseres? De Chinezen kijken vreemd aan tegen uit het leven gegrepen en weinig heroïsche poses."

China van Layma is een fotoboek dat afgewisseld met teksten een blik werpt op een monument. Het is een land dat met zijn voeten in het verleden staat, maar waar de handen al aardig in 2010 graaien. Nu, het gaat niet zover als 2010, maar weinig verschilt. In een cultuur waar heroïsme tot de hoogste levensvorm beschouwd wordt, is men niet gewoon aan de lelijkheid of trivialiteit van de hedendaagse Westerse Kunst.

Dit boek laat het China in al zijn facetten zien. Van de moderne steden tot het productieve platteland. Het zijn prachtige foto's, van de jaren '80 tot eind jaren '90, op een hoogwaardig glanzend papier. Het boek valt erg groot uit, waardoor je een grote salontafel nodig hebt, maar niets minder past bij de grandeur van het eeuwenoude China.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: