Stad der dieven

Gelezen door: Monica B. (38 boeken)

Leningrad tijdens de oorlog, 1942. Lev en Kolja leren elkaar in de gevangenis kennen, beiden wachten er op hun veroordeling. Omdat de dochter van de één of andere kolonel trouwt, krijgen ze de kans om misschien te ontsnappen aan hun executie. De kolonel geeft hen een week de tijd om 12 eieren te vinden voor de bruidstaart van zijn dochter.

Lijkt simpeler dan het is want waar vind je in godsnaam eieren in een uitgehongerde stad? Toch vertrekken de jongemannen. Op hun zoektocht ontmoeten ze de raarste personen, worden ze geconfronteerd met vreselijke koude en honger, uiteindelijk komen ze terecht bij een groep partizanen.

Ik vind dit één van de beste boeken die ik de laatste maanden gelezen heb. Ondanks het feit dat dit een oorlogsverhaal is, is de schrijver er heel goed in geslaagd dit naar de achtergrond te verdringen en het boek luchtig en grappig te laten zijn.
Een aanrader dus!

 | Reacties (1)Delen |
1 reacties:
Mark L op 26 mei 2010:
De sterkte van dit boek is inderdaad het contrast tussen het absurde van de opdracht en het gruwelijke van de Duitse bezetting van Rusland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het grappige en gruwelijke wisselen elkaar af en lopen vaak door elkaar om uit te monde op een zeer spannend einde, dat op een originele manier ontkracht wordt. Deze specifieke verhaallijn is de kracht van het boek naast het feit dat Benioff een uitmuntend verteller is.

Gelezen door: Claude Bonvin (776 boeken)

Leningrad 1942 moeten Kolja en Lev een dozijn eieren vinden voor het bruiloft van de kolonelsdochter. Een bizarre zoektocht begint. (Je moet ook denken dat in de winter van 1942 Leningrad volledig was omsingeld door de Duitsers en de bevolking niets van eten hadden.) Een uitzonderlijke goed geschreven roman over twee veroordeelde jonge mannen die hun humor en talenten als speelstukken inzetten in de strijd om te overleven.

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Locatie: Leningrad