Het Bernini Mysterie

Gelezen door: Helga Bronselaer (1 boeken)

Spannend, op het moment dat ik het las, was ik namelijk in Rome, niet te doen, je zag het zo voor je gebeuren...

 | Reacties (24)Delen |
24 reacties:
Dennis op 11 december 2009:
Hallo allemaal, ik ben op zoek naar het Bernini mysterie, de geïllustreerde versie. Kan iemand mij daar aan helpen? mvg Dennis
Leen G op 2 november 2009:
Ik vond het een zeer goed boek. Het kon mij elke pagina boeien en ik wilde niet stoppen met lezen. Ik kan ook niet wachten op het vervolg op De Da Vinci Code, tevens de opvolger van dit boek.
Berend Van den Broeck op 1 oktober 2009:
Fantastisch boek! Ik moest voor school een boek lezen en aangezien ik van plan was dit ooit een eens te lezen dacht om er maar eens aan te beginnen. In het begin was ik niet zo blij met het aantal pagina's, maar vanaf dat je het boek begint te lezen kan je gewoon niet meer stoppen met lezen! Ikzelf was al in Rome geweest waardoor het heel leuk was, want je kon je helemaal inleven in het verhaal. Wat ook een groot pluspunt is, is dat geschiedenis en technologie samen in één verhaal zijn gegoten, wat het boek toch ook aangenamer maakt om te lezen. Misschien toch één minpuntje, ergens op het einde van het boek is er scène waar het hoofdpersonage een soort van stunt doet die mij eigenlijk onmogelijk lijkt. Dat vind ik spijtig want het boek is een waargebeurd verhaal, dus naar mijn mening was dat niet echt gepast.
Maar toch, chapeau voor Dan Brown! Alweer een meesterwerk.
Mike Canniere op 21 september 2009:
Ik moet nu toevallig voor school een boek lezen. Ik heb het boek The Da Vinci Code gekozen, maar ik moet het nog beginnen lezen. Ik hoop dat dit boek een mooi boek wordt, ook al is het een dikke. Als de boeken even leuk zijn als de films vind ik het best, want Demons & Angels ( Het Bernini Mysterie) is wel een toffe film. Ik heb ook gehoord dat er nog een derde boek is, namelijk De Deltadeseptie. Ik hoop dat ik op het einde van de rit alle drie de boeken zal kunnen aanraden.
Ann Engelen op 13 juli 2009:
Ik heb ook eerst de Da Vinci Code gelezen en nu het Bernini mysterie. Ik vind het Bernini mysterie beter dan de Da Vinci Code. Ik heb dit boek verslonden op enkele dagen tijd. Een aanrader! Alleen jammer van het overdreven einde. En ... wanneer ik Rome nog eens bezoek, bekijk ik deze stad zeker op een andere manier!
Kurt De Herdt op 23 april 2009:
Ik vind dat het boek traag op gang komt. Maar eens je de spanning begint te voelen, wil je het is één ruk uitlezen. Op minder dan een week was ik erdoor.
matthias op 13 november 2008:
Ik vond Het Bernini mysterie een heel mooi boek, één van de betere boeken dat ik tot nu toe nog heb gelezen.
Pierre Linssen op 6 september 2008:
Tijdens onze vakantie in Rome heb ik iets opmerkelijks en fantastisch ontdekt. Dit verhaal is werkelijk gebeurd en daarna ben ik uiteindelijk bij het nazoeken van informatie bij het Bernini Mysterie uitgekomen. Het door mij ontdekte kruis klopt echter in zuivere symmetrie en loopt geografisch exact aan de meridianen. Zie: www.freewebs.com/mysterieuskruisontdektinrome/ Ik zou graag zinnige reacties ontvangen. Met vriendelijke groet, Pierre Linssen
Ann Horckmans op 3 december 2007:
Een geweldige thriller. Wat mij betreft veel beter dan De Da Vinci Code en Het Juvenalis Dilemma. Benevens het verhaal op zich vond ik het geweldig om achter de schermen van het Vaticaan te kunnen komen (een van mijn grote dromen). Echt super! Een boek om nog lang van na te genieten en om achteraf nog terug in te duiken!
Claude Bonvin op 13 april 2007:
Een mooie thriller met een overdreven einde...
Laurens Traens op 5 maart 2007:
Voor ik aan Het Bernini Mysterie begonnen ben heb ik eerst De Da Vinci code gelezen. Het Bernini Mysterie vind ik wel beter dan De Da Vinci code, vooral het eerste deel vind ik super goed! Het las vlot en was heel interessant ook op vlak van historische en wetenschappelijke feiten. Hieruit blijkt dat Dan Brown zich heel goed heeft geïnformeerd over het Vaticaan, Rome en CERN! Maar naar het einde van het verhaal toe vind ik het wat minder, wat dan in tegenstelling is met De Da Vinci code die heel sterk en verrassend eindigt. Het verhaal zelf is natuurlijk fantastisch en tot in de puntjes uitgewerkt! Van de eerste tot de laatste bladzijde word je in spanning gehouden.
C. S. op 4 maart 2007:
De opbouw van dit verhaal is werkelijk geniaal, stap voor stap licht Dan Brown een stukje van de sluier op. Om je zo via “verlichte” wetenschap en religie mee te voeren tot een spitsvondige en verrassende ontknoping.

Deze thriller houdt je tot en met de laatste bladzijde in een angstaanjagende spanning. Het verhaal wordt zo overtuigend gebracht, dat het lijkt alsof deze nachtmerrie werkelijkheid wordt. Dit geeft het verhaal een extra “kippenvel” effect. Al valt het einde tegen.

Het Bernini Mysterie is niet enkel een spannend boek, het is ook een intelligent boek, vol interessante details en weetjes. Hier was ongetwijfeld een hele hoop research voor nodig.

Dit maakt het verhaal echter niet te zwaar, het boek is doorspekt met humor en zelfs de romantische zielen onder ons blijven niet met hun honger zitten bij het lezen ervan. Een echte aanrader.
Dana Van Neck op 18 november 2006:
Ik heb eerst De Da Vinci Code gelezen en dan pas Het Bernini Mysterie en alhoewel ik het eerste boek fantastisch vond, moet ik toegeven dat ik het tweede stukken beter vond. Was twee maanden eerder in Rome geweest dus ik kon mij prima inleven in het hele verhaal. Ik ben ondertussen nu de Engelse versie van De Delta Deceptie aan het lezen en heb Het Juvenalis Dilemma reeds klaarliggen! Ik ben een absolute fan van de man!
britt hermans op 10 november 2006:
Ik heb ook De Da Vinci code gelezen en ik vind ze allebei goed. Het voelt alsof je echt in Rome bent en dat is leuk.
Michael Heering op 13 oktober 2006:
Geweldig boek! Ik vond dit werk echt veel beter dan De Da Vinci Code. Je zit als het ware op het puntje van je stoel bij het lezen van dit boek.
Bruno Venti op 14 september 2006:
Ik vond deze eigenlijk wel beter dan de mediakraker "De Da Vinci Code". En zoals velen het hier aanhalen: je krijgt zin om naar Rome te gaan! Heel veel spannende en ook wel humoristische momenten beleefd!
Danny Rottiers op 7 september 2006:
Goesting om naar Rome te gaan als je dit gelezen hebt, dat staat vast. Super spannend boek, alleen spijtig van het overdreven einde.
Moonen Griet op 4 september 2006:
Ik ben zelf in Rome geweest en vond het geweldig om dit allemaal te lezen. Ik heb het boek in 2 avonden en 1 nacht gelezen. Het is zo spannend en meeslepend dat je op den duur niet meer kan stoppen. Een aanrader voor wie van lezen houdt...
Marijn Calluy op 24 mei 2006:
Een mission impossible stijl in hartje Vaticaan. Met een spanning en plot die Rome letterlijk doorklieven. De Illuminati, hebben ze bestaan, bestaan ze nog? Religie versus wetenschap.
Lees het verhaal. De grootse kunstwerken hebben een connectie. Wie ontrafelt de ondergrondse van Bernini? Da Vinci was groot, maar Santi en Bernini misschien nog grootser? Lees het verhaal! Na dit werk lees ik misschien ook nog De Da Vinci Code. Maar of het zo goed zal zijn? Heb mijn twijfels.
Hermans Bea op 14 april 2006:
Fantastische thriller en een mooie beschrijving van het Vaticaan en Rome.
Sonia Vinck op 7 april 2006:
Je hebt zó zin om naar Rome te gaan! Ik heb het (bijna) in één ruk uitgelezen. En er staan zo heerlijk veel wetenswaardigheden in! (Hetgeen me soms wel stoorde door de manier waarop ze ter sprake kwamen).
Liesbeth Adriaenssens op 15 maart 2006:
Wat iedereen ook beweerd over De Da Vinci Code, Het Bernini mysterie is veel beter: zowel het verhaal, de opbouw ervan, en de schrijfstijl doet De Da Vinci Code verbleken tot een flauw afkooksel. Lees dus zeker Het Bernini mysterie en word meegesleept in het beste boek in dit genre dat ik ooit gelezen heb (en ik heb al wat literatuur verslonden).
Herman Hermans op 2 december 2005:
Fantastiche thriller. Wanneer je eens achter de schermen van het Vaticaan wil gluren en enkele kunstwerken van Rome wil bekijken is de ingebonden en geïllustreerde versie van het boek echt de moeite waard. Wil je echter alleen maar lezen en genieten dan kan de paperback ook.
Petra Van Loocke op 18 november 2005:
Ik vond Angels and Demons (heb het boek in het Engels gelezen) beter dan The Da Vince Code. Behalve het einde, precies voor Hollywood geschreven and way over the top!

Gelezen door: Wouter Driessens (1 boeken)

Het Bernini Mysterie, geschreven door Dan brown, is een schitterend boek. Het is zeker even goed als De Da Vinci Code. Het verhaal zit heel goed in elkaar, elk detail klopt, elke beschrijving van een  plaats of historische gebeurtenis is correct. Dit is namelijk bij De Da Vinci Code niet zo. Je hebt het gevoel dat je gans Rome en Vaticaanstad hebt gezien. Soms zitten er wel enkele fantasieën in over de katholieke kerk maar dit vind ik helemaal niet storend. Het verhaal is op geen enkel ogenblik saai, er zijn geen 'dode momenten'. Je kan moeilijk voorspellen wat er gaat gebeuren doordat Dan Brown zoveel fantasie heeft.

Wat altijd leuk is, is dat hij er ook altijd een beetje romantiek in betrekt. Dit zorgt dan automatisch wat voor ontspanning en afwisseling tussen de spanning. Het boek is eigenlijk een beschrijving van één dag, dit vind ik wat kort en daardoor ook wat ongeloofwaardig. Het meest positieve is dat je op het einde van het boek alles weet, er zijn geen geheimen meer, je snapt dan ook onmiddelijk bepaalde details van het begin van het boek. Daardoor zou ik het ook aanraden om het boek een tweede keer te lezen. Tenslotte zie je in het boek ook een beetje de eigen mening van Dan Brown over de samenleving in het boek, je merkt dit aan een bepaalde subtiele details. Bijvoorbeeld zijn mening over de Katholieke kerk, zoals ik eerder al vernoemd heb.  
Alles bij elkaar is dit boek een topboek, zeker de moeite waard om te lezen. 

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties:

Gelezen door: Liliane Daniels (21 boeken)

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: