De duivel draagt het licht

Gelezen door: Hilde Vandenbulcke (1 boeken)

In die hele heisa in ons eigen land rond Pieter Aspe, zijn er eigenlijk nog een heleboel andere keigoeie literaire thrillers. De Noordse Karin Fossum is daar één van. Zoals De schreef : "De beste thrillers worden op dit moment door vrouwen geschreven". (Johanna Spaey, Saskia Noort, Nicci French...)
Lezen dus die boeken van Karin Fossum en andere collega schrijfsters

 | Reacties (5)Delen |
5 reacties:
voske op 3 juni 2009:
Ik vond er niks aan. Te veel zaken die er worden bijgehaald en dan eventjes aangeraakt en niet uitgediept. En spannend? Niets van gemerkt.
Lydia op 3 mei 2009:
Ik ben gèk van Karin Fossum en heb ondertussen al haar boeken gelezen. Ook dit boek is weer spannend tot de laatste bladzijde en het verhaal is weer heel apart opgebouwd. Héérlijk!
op 5 december 2008:
Schitterende thriller, ik heb hem op één dag uitgelezen. Ik ben meestal niet zo gek van thrillers, maar deze kruipt echt in je kleren!
Isabelle Dehasque op 5 december 2008:
Schitterende thriller, ik heb hem op één dag uitgelezen. Ik ben meestal niet zo gek van thrillers, maar deze kruipt echt in je kleren!
Haidé op 20 juli 2008:
Met Karin Fossum heb ik de Scandinavische schrijvers ontdekt. In het begin vond ik dit maar een heel raar boek, maar toen het uitgelezen was, bleek het één van de beste te zijn die ik gelezen had !!

Gelezen door: Noël Gybels (582 boeken)

Als vaak in Fossums psychologische thrillers krijg je als lezer al snel de daders van diverse misdaden uitgebreid voorgeschoteld. Ze worden grondig doorgelicht en voorgesteld en nogal vlug ontdek je waarom en hoe ze tot wandaden gedreven werden. Ongeveer in de helft van dit verhaal duiken de inspecteurs Sejer en Skarre op, die als altijd rustig en weloverwogen aan de slag gaan. De tegenstelling tussen de verschrikkelijke gebeurtenissen en de sobere stijl en taal van Fossum blijven kenmerkend. Een volgend deel ligt al klaar !

 | Reacties (0)Delen |
0 reacties: